...

Hotspot: ML Culinair Haarlem

door | 14 aug 2020 | Hotspots, Voor elke dag

Print Friendly, PDF & Email

Een dagje in het mooie Haarlem kan je goed afsluiten met een drankje en een hapje bij het ML Culinair. In dit 4 sterren hotel kun je terecht in het restaurant, aan de bar of op het terras voor verschillende vegetarische gerechtjes. Elke zondagavond is er zelfs een DJ te vinden die voor swingende livemuziek zorgt. Wij gingen hier natuurlijk even langs!

Interieur
Het ML Culinair ligt middenin het oude stadscentrum van Haarlem. Het pand is historisch en grotesk, op de gevel staat een gebeitste tekst die stamt uit het jaar 1953. Je kunt hier verblijven om zo gemakkelijk de rest van de stad of de omgeving Noord-Holland te verkennen. Maar ook voor alleen een drankje kun je hier terecht. Op het ruime terras is namelijk genoeg plaats om aan te schuiven. Er zijn warmtelampen en buitenhaarden voor de koude avonden en er liggen meerdere dekentjes. Ook zijn er genoeg parasols en overkappingen voor de warmere dagen. Op de zondagavond staat er in de bar een DJ-booth opgebouwd met speakers op het terras. Voor het raam draait de DJ gezellige plaatjes en creëert zo een sfeervolle en hippe setting.

  

Publiek
Het publiek dat bij ML Culinair komt is van alle leeftijden, en lijkt een mooie representatie van de Haarlemse borrelcultuur. We zien mensen met tasjes van het winkelen en gezellige groepjes die op gepaste afstand van elkaar een drankje doen aan de langere tafels. Dit lijkt een mooie plek voor een vrijdagmiddagborrel omdat er veel ruimte is op het terras. Ook voor stelletjes is dit een leuke plek om romantisch bij de buitenhaard een prosecco te drinken.

Culinair borrelen
Tijdens ons bezoek aan het restaurant probeerden wij wat hapjes van de vegetarische kaart uit. We begonnen met een heerlijk gerechtje van tomaat, basilicum en zeekraal. Hierna volgde een gerechtje van watermeloen en piccalily, een bijzondere combinatie, maar inmiddels weten wij dat watermeloen heel goed kan passen in een hartig gerecht. Ook de polenta frietjes zijn echt een aanrader, super krokant van buiten en zacht vanbinnen. Dit zijn creatieve gerechtjes die je niet elke dag tegenkomt, een mooie plek om culinair te borrelen of dineren dus!

ML Culinair Haarlem – Klokhuisplein 9, 2011 HK Haarlem – https://www.mlinhaarlem.nl/nl/restaurant/

Ben jij al eens bij ML Culinair in Haarlem geweest? Of ben je benieuwd geworden? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

 

Summary
Hotspot: ML Culinair Haarlem
Article Name
Hotspot: ML Culinair Haarlem
Description
Wij gingen voor vegetarische hapjes en drankjes langs bij ML Culinair in Haarlem. Een mooi hotel waar je culinair kunt borrelen en dineren!
Author
Enza Bom
Volg Enza

Enza Bom

Enza studeert taal & communicatie aan de UvA en heeft veel passie voor koken, duurzaamheid en een vegetarische lifestyle. Ze zet zich hier dan ook graag voor in. Daarnaast heeft ze ook veel interesse in sport, gezondheid en het bezoeken van de nieuwste hotspots. De ontwikkelingen op het gebied van vegetarisch eten gaan steeds sneller, zowel in de horeca als in de schappen van de supermarkt. Enza vindt het leuk om hierover te schrijven en haar mening op dit gebied te delen.
Enza Bom
Volg Enza

Latest posts by Enza Bom (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt