...

Hotspot: restaurant van de Leur

door | 17 jul 2020 | Den Haag, Hotspots, Rotterdam, Voor elke dag

Print Friendly, PDF & Email

Sinds de horeca weer open is, heeft Restaurant Van de Leur, met een locatie in Rotterdam en Den Haag, een geheel nieuw concept! Wij mochten het vegetarische 5-gangen tasting menu komen proeven, en oh wat was dat lekker! Naast dat Van de Leur staat voor duurzame en verse producten, voor iedereen wat wils: vis, vlees en vegetarisch gerechten. Fun fact: de meeste gerechten zijn bereid op de Big Green Egg, waardoor je door de bereidingswijze een unieke smaaksensatie ervaart.

Interieur
Nu er rekening moet worden gehouden met COVID-19 is er in het restaurant een sfeervolle opstelling met genoeg ruimte tussen alle stoelen en tafels. We begonnen op het terras met cocktails, die we zelf samen mochten stellen. We vervolgden onze avond voor het diner binnen in het restaurant. De sfeer was goed neergezet door het stoere interieur met een beschilderde muur en grote bar met mooie lichten, dit gaf echt een New Yorkse vibe! Wij mochten plaats nemen tegenover de (open) keuken waardoor je de koks lekker bezig zag gaan met het bereiden van onze heerlijke gerechtjes.

Bediening & Publiek
Direct bij binnenkomst werden wij onwijs vriendelijk ontvangen en mochten we een mooi plekje op het terras uitzoeken. Helaas was het net die avond slecht weer en niet zo druk buiten op het terras. Natuurlijk mocht dat de pret niet drukken want we werden al gauw verwend met een cocktail die speciaal voor ons werd samengesteld door de mixologist. De gastvrouw gaf ons een mooie toelichting over hoe Van de Leur zijn concept tijdens de corona tijd heeft omgetoverd en super enthousiast is over het nieuwe vega/vegan menu. Onwijs knap hoe je aan zo’n onzekere tijd een positieve wending kan geven, complimenten!

Laat je verrassen
Wij mochten na de spicy cocktails aan tafel en konden een start maken met het 5-gangen Chef’s tasting vega menu. We werden meteen verrast met de plantaardige versie van zalm sashimi, ongelofelijk hoe de structuur en smaak bijna niet van echte zalm te onderscheiden is. Het menu vervolgde zich met gerechtjes met groenten die bereid waren op de Green Egg, de unieke smaak van deze bereidingswijze gaven de groenten een extra dimensie. Uiteraard werd bij elk verrassend gerecht een bijpassende wijn geserveerd en werden wij meegenomen in de smaakcombinaties van wijn en spijs. Als kers op de taart werd het tasting menu afgesloten met een overheerlijk dessert: de raw vegan brownie met chocolade ijs, pinda’s en gedroogde banaan. Omdat elk gerechtje niet te groot en niet te klein was, paste deze zoete afsluiter er nog precies bij en werd het diner mooi afgerond.

Al met al…
… zijn wij héél enthousiast over het vegetarische tasting menu van de Chef! Nu het menu is verbreed, is er voor iedere dieetwens een uitgebreid aanbod om lekker van te smullen. Daarnaast staat Restaurant Van de Leur voor duurzame en verse producten en heeft het daardoor naast de creatieve gerechten ook een positief aspect voor het milieu. Nu de restaurants weer klaar zijn voor horecabezoekers is Van de Leur een grote aanrader om heerlijk te dineren en je te laten verrassen door het Chef’s tasting menu. Of geniet van een heerlijke cocktail op het terras!

Restaurant van de Leur | Prinsestraat 5a-7 Den Haag | Den Haag
Restaurant van de Leur | Eendrachtsweg 27BSO | Rotterdam

Ben jij al een keer bij Van de Leur geweest? Of wil je er nog graag naartoe? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Hotspot: restaurant Van de Leur
Article Name
Hotspot: restaurant Van de Leur
Description
Wij aten bij restaurant Van de Leur en probeerden het vegetarische 5-gangen menu. Lees hier wat wij vonden van dit restaurant in Den Haag en Rotterdam!
Author
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Daniëlle van Kampen

Creatieve Foodie at De Hippe Vegetariër
Daniëlle studeert Voeding & Diëtetiek, houdt van uitgebreid koken met vrienden, is sportfreak ten top en bezoekt in haar vrije tijd hotspots binnen- en buiten Nederland om de nieuwste food en fashiontrends te ontdekken, en dit vervolgens te delen via een leuke Instagrampost met andere foodies en fashionista's!
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Latest posts by Daniëlle van Kampen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt