Print Friendly, PDF & Email

Heb jij al gehoord van The Greanery? De Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam is gedurende vier weken omgetoverd tot pop-up restaurant, een absolute hotspot voor sustainability fans, vega’s en vegans. Wat The Greanery zo bijzonder maakt is dat het volledig draait om duurzaamheid. Je kan hier tot en met 17 oktober genieten van een smaakvol en divers 5-gangen diner bereid met lokale producten! Dit restaurant van de toekomst is echt een aanrader 🙂

Bediening en publiek
De bediening in The Greanery straalt vriendelijkheid en klasse uit. De bediening is goed op elkaar afgestemd en uiterst beleefd, maar kan een grapje ook zeker waarderen. Daarnaast is de bediening internationaal, wat comfort biedt aan gasten uit het buitenland. Zeker een pré in Amsterdam. Het publiek dat dit restaurant voornamelijk trekt zijn millennials en gasten die duurzaamheid belangrijk vinden. De sfeer van het publiek straalt positiviteit en innovativiteit uit, wat de ervaring van het diner erg aangenaam maakte.

Interieur & sfeer
The Greanery heeft zich de komende maand gevestigd in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam. De gashouder is de grootste en hipste evenementenlocatie van Amsterdam. De ronde binnenruimte creëert met het imponerende dak een unieke uitstraling die je niet snel ergens anders zult ervaren. Van deze ruimte wordt tijdens het diner dan ook optimaal gebruikt gemaakt om een levendige en moderne sfeer te creëren. Dit doen ze door middel van het projecteren van diverse kleurrijke afbeeldingen op het dak en de muren. Verder wordt het pand compleet verlicht door kaarsen en een enkele lamp, wat er niet alleen voor zorgt dat de duurzaamheid er vanaf straalt, maar het geeft ook nog eens een erg warme en romantische sfeer. Verder biedt de ruime locatie de mogelijkheid om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen tijdens het diner.

Op het menu
Het menu van The Greanery is volledig samengesteld uit vegetarische en veganistische gerechten. Er word gewerkt met lokale producten en de gerechten worden emissie vrij en vanuit een elektrische bron bereid. Als starter van het vijfgangen diner werd er een aperitief samengesteld van jenever, citroen en prosecco. Daarop volgden de volgende overheerlijke gerechten:

  • Een amuse in de vorm van een cream puff filled with seaweed and samphire
  • Een entrée van dutch beans in green with verbena
  • Een tussengang in de vorm van soup from fennel and apple with aniseed bread and fresh butter
  • Een hoofdgerecht van pearl barley from Alkmaar with three colours beets and cream from horseradish
  • Een tartlet from brown spiced biscuit with apples, syrup from Limburg and Dutch “hangop”

Ervaring
De gerechten op het menu zijn van diverse categorieën, maar de combinatie van hartige, frisse en zoete smaken complimenteren elkaar. Dit zorgt voor een voldaan gevoel aan het eind van het diner. Het menu is prettig voor vega’s, aangezien er geen vlees wordt gebruikt, maar kan ook zeker voldoen aan de eisen van vegans aangezien het restaurant de mogelijk biedt om een vegan optie te kiezen van het menu. Naast dat de gerechten goed smaken, zien de borden er ook uit als een kunstwerk. De gerechten hebben wisselende structuren en een veelzijdig kleurenpallet, wat er voor zorgt dat je je nooit verveelt wanneer er een nieuw gerecht op tafel komt. En als kers op de taart om de duurzaamheid te benadrukken, is de menukaart herbruikbaar en bevat hij zaadjes zodat je hem mee naar huis kunt nemen en kunt planten!

The Greanery pop-up restaurant – Gashouder op het Westergasterrein – www.thegreanery.com

Heb jij al bij The Greanery gegeten, of ben je het van plan? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen!! Je krijgt 5 euro korting met de code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

 

Summary
Hotspot: The Greanery, duurzaam dineren op het Westergasterrein
Article Name
Hotspot: The Greanery, duurzaam dineren op het Westergasterrein
Description
Wij gingen langs bij hotspot The Greanery op het Westergasterrein in Amsterdam. Dit duurzame pop-up restaurant is zeker de moeite waard!
Author