Print Friendly, PDF & Email

Wil je vegetarisch of veganistisch lunchen in Middelburg? Dat kan bij Imagine! Bijzonder is dat dit ook de plek is om verpakkingsvrij allerlei lekkers voor thuis te kopen. Benieuwd? Onze Zeeuwse Stefanie van Little Spoon ging op onderzoek uit. Je leest het hier!

Lokaal en verpakkingsvrij
‘You may say I’m a dreamer. But I’m not the only one.’ John Lennon zong het in zijn prachtige nummer Imagine. Een tekst met een diepere betekenis en een inspiratie voor eigenaren Mieke en Ella. Dat is ook precies de reden dat zij het lunchcafé en winkel Imagine noemen. Ze willen iets moois neerzetten, iets doen om van de wereld een betere plek te maken. Dat doen ze met hun nieuwe vegetarische en veganistisch lunchcafé en biologische winkel met de nadruk op lokaal en verpakkingsvrij. In de randstad en grote steden is dit misschien niet meer nieuw, maar in Zeeland zetten de dames iets neer wat uniek is en waar vraag naar is. Mensen eten steeds bewuster en willen weten welke ingrediënten gebruikt worden en waar die vandaan komen.

Interieur
Een klein beetje verscholen, helemaal aan het einde van de Nieuwe Burg, zit Imagine. Een voormalig winkelpand is omgetoverd tot een oase van licht en rust. Witte muren, een grijze gietvloer, tafels van hout en mintgroene stoeltjes die de boel opfleuren. De lampen, boven de tafels, zijn omgevouwen LP’s – van John Lennon wellicht. De snoeren hangen aan een ijzeren hekwerk, wat bevestigd zit aan het plafond. Het ziet er echt tof uit. Bij Imagine zit je knus, maar niet te dicht op elkaar. Dat vind ik fijn, zeker als ik ergens naar toe ga om te werken. Dat kan bij Imagine uitstekend! Waar het precies aan ligt weet ik niet, maar dit is zo’n plek waar ik ik bergen werk verzet. Hier vinkte ik dus een hoop van mijn to-do af. Dat is een goed teken!

Achterin de zaak is de verpakkingsvrije winkel. Het is de bedoeling je je eigen bakjes en zakjes meeneemt. Het is natuurlijk niet voor niets verpakkingsvrij. Stel, je bent het vergeten, of loopt spontaan binnen, ook geen man overboord. Imagine zorgt er dan voor dat je je noten, peulvruchten, dadels enz. gewoon mee naar huis kunt nemen. Je koopt er ook notenpasta’s, zuivel, eieren, groente en fruit.

Vegetarisch smullen
Bij Imagine eet je hier huisgemaakte lekkernijen die ook nog eens goed voor je zijn. Ik bestelde een linzen-kikkererwtensoep. Het doet me denken aan een vegetarische harira. De smaak is kruidig, hartig en toch zoet. Goed gevuld met kikkererwten, linzen, tomaten en bonen. Ik krijg direct zin om thuis weer eens te experimenteren met de Arabische keuken, waar ik zo dol op ben. Bij de soep eet ik brood met roomboter. Zonder de roomboter een prima vegan lunch!

Naast soepen bestel je bij Imagine salades van het seizoen. Bijvoorbeeld met rode biet, quinoa en zacht kaas. Of je gaat voor notenbrood met hummus, geitenroomkaas en notenpasta, spelt-roggebrood met fenegriekkaas of een tosti met vegankaas. De geitenkaas komt van de Mekkerstee en de koemelkkaas van Loverendale in Oostkapelle. Om me heen hoor ik ook een hoop positiefs over de hartige taarten.

Ook de zoete taarten zien er fantastisch uit. Deze worden speciaal voor Imagine gebakken en zijn allemaal zonder geraffineerde suikers. Een groot deel is ook gluten- of lactosevrij. Vraag, als je bij Imagine bent, gewoon even wat het aanbod van de dag is. Ook de cappuccino keur ik goed. De koffie is van Boot en smaakt lekker pittig. Het dadelballetje met kokos en chocolade paste daar goed bij. Ik dacht eigenlijk dat ik dat niets vond, maar ik had het mis. Ik neem me direct voor om zelf eens te experimenteren met deze healthy snack. Na al die koffies bestel ik verse gemberthee, waar ik de laatste tijd thuis liters van wegdrinkt. Het verveelt niet, geeft net dat fijne smaakje aan je water en een kleine kick om weer even te knallen. Wat een mooie nieuwe aanwinst is Imagine voor Middelburg, maar ook eigenlijk ook voor de rest van Zeeland!

Imagine, Nieuwe Burg 39, Middelburg, www.imagine-middelburg.nl

Summary
Imagine: lunchcafé én verpakkingsvrije winkel in Middelburg
Article Name
Imagine: lunchcafé én verpakkingsvrije winkel in Middelburg
Description
Wil je vegetarisch of veganistisch lunchen in Middelburg? Dat kan bij Imagine! Bijzonder is dat dit ook de plek is om verpakkingsvrij allerlei lekkers voor thuis te kopen. Benieuwd? Je leest het hier!
Author