Print Friendly, PDF & Email

Als LEKKER VEGA Recensent zijn wij door LEKKER VEGA uitgenodigd om langs te gaan bij alle restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk hebben gekregen. Deze restaurants hebben een 100% vegetarische menukaart en daarnaast wordt 50% van de gerechten óók helemaal vegan aangeboden. Een van de restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft gekregen is Jack Bean in Rotterdam. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan snel verder of lees ons blog op de site van Lekker Vega!

Interieur
Vanaf Rotterdam centraal is het gebouw van Jack Bean niet te missen. De architectuur is net zo modern en hoekig als het station, en bijna volledig van glas. De rijke lichtinval doet de vele plantjes en stekjes waar de zaak mee is bezaaid goed. Op de gevel staat het grote roze logo, en ook op de houten picknickbanken is geschilderd. Hierdoor geeft de plek een speelse en ongedwongen indruk. Deze keuze hebben jonge eigenaren Mathijs en Pepijn dan ook bewust gemaakt, op deze manier hopen zij hun plantaardige concept zo laagdrempelig mogelijk te maken. Het exterieur trekt zeker de aandacht van de passanten van en naar het station. Ook de omgeving is indrukwekkend, op het terras word je omringd door hoge gebouwen en kijk je uit op zowel het Weena als de Kruiskade. Kortom, hier is altijd iets te zien!

Bediening en publiek
De gasten die doorgaans een hapje komen eten zijn niet te definiëren vanwege de grote diversiteit. Jong en oud komen hier binnen. Vegetariërs en veganisten eten hier graag, maar door de toegankelijkheid komen er ook veel nieuwsgierige mensen binnen zonder dergelijke achtergrond. Wanneer er lekker eten in het spel is, creëert dit zo een hele laagdrempelige manier om met mensen te praten over duurzaamheid. Soms vragen gasten waarom er geen dierlijke producten op de kaart staan en dat is dan een leuke opening voor een gesprek, vertelt de manager ons. Op deze manier laten zij aan een breed publiek zien hoe lekker plantaardig eten kan zijn, en hopen anderen hiermee te inspireren. Met kleine aanpassingen op het dieet kunnen we veel impact hebben op het milieu, en plantaardig is toch een duurzame keus. Zij verwachten niet dat mensen helemaal veganistisch gaan leven als ze zijn langs geweest, maar hopen toch een klein zaadje te planten. Hierin pushen zij de gast nooit, maar het is leuk als mensen blij verrast zijn over hoe lekker het eten is! Voor het personeel is een veganistisch dieet geen must, maar ze merken dat er vaak jongeren solliciteren die affiniteit hebben met duurzaamheid. Een leuke plek dus voor een praatje!

Plantaardige fast cuisine
Het concept zit zo in elkaar dat de gast wanneer hij dat wil, binnen 20 minuten weer met een gevulde maag buiten kan staan. Natuurlijk ben je ook welkom om langer te blijven zitten, maar in de goed geoliede keuken kan elke maaltijd in 10 minuten bereid worden. Heel handig voor een hapje tussendoor of onderweg van of naar de treinen. Veel mensen uit de omringende kantoren en flexwerkplekken maken dan ook dagelijks gebruik van het gezonde aanbod. Vaak wordt er in dit gebied tot laat doorgewerkt, en dan komt een voedzame en snelle maaltijd als geroepen. Maar ook vanuit huis kunnen mensen een goedkope en voedzame maaltijd laten bezorgen via Thuisbezorgd. Zo zou je kunnen zeggen dat Mathijs en Pepijn een grote behoefte opvullen en tegelijkertijd bijdragen aan een stukje bewustwording en een duurzame wereld!

Duurzaam en gezond
Het gebrek aan dierlijke producten is niet het enige dat Jack Bean zo duurzaam maakt, veel van de ingrediënten komen namelijk van lokale producenten rondom de stad. Daarnaast worden de restjes van groenten verwerkt in de bonenburgers, zo wordt er niks weggegooid. Ook aan de voedingswaarden van de gerechten is extra aandacht besteed. De receptuur is opgesteld in samenwerking met een diëtist, zodat alle voedingswaarden in de juiste hoeveelheden worden vertegenwoordigd. Mogelijk dat er ook hierom is gekozen voor de boon als steringrediënt. Bonen zijn namelijk rijk aan eiwitten, vullen goed en zijn op heel veel manieren lekker te bereiden. Ook kikkererwten en tahin kom je meermaals tegen op de menukaart. Je hebt keuze uit verschillende burgers vanaf 6 euro met alles erop en eraan, vullende salades en wraps. Ook op deze manier is Jack Bean voor iedereen toegankelijk, alle gerechten zijn namelijk onder de 10 euro. Ook vind je op de kaart nog verschillende verassende bijgerechten zoals de mac en cheesy, een lekkere snack voor slechts 4 euro! Jack Bean is dus hartstikke betaalbaar, maar ook ontzettend lekker. Wij probeerden de Curried cauliflower salad in combinatie met de Ultimate burger. Een perfecte mix van comfort food en gezond. De salade is kleurrijk en zit vol met groenten. Er komen weinig blaadjes sla aan te pas, en dat vind ik top! De mannen van Jack Bean snappen dat sla alleen uit water bestaat, en ruilen dit grotendeels in voor vullende en vezelrijke ingrediënten. De Ultimate burger mist ook zeker niks qua smaak, hij is rijkelijk belegd met een groene mosterd, zelfgemaakte chipotle saus, gekarameliseerde uitjes en augurk. Over deze gerechten waren wij zeker enthousiast, en we komen ongetwijfeld vaker langs om meer van de kaart te proberen!

Benieuwd of er een restaurant bij jou in de buurt het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft? Je vindt alle restaurants hier!

Jack Bean  –  Kruisplein 20A, 3012 CC Rotterdam  – www.jackbean.nl

Ben jij ook bij Jack Bean geweest? Hoe was jouw ervaring? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Jack Bean: snel, voedzaam en plantaardig eten in bruisend Rotterdam
Article Name
Jack Bean: snel, voedzaam en plantaardig eten in bruisend Rotterdam
Description
Jack Bean in Rotterdam heeft het gouden LEKKER VEGA Keurmerk gekregen. Je kunt er plantaardig genieten! Benieuwd naar onze ervaringen? Je leest ze hier!
Author