...

Jacob’s Juice: Zero Waste Juice Bar

door | 16 sep 2019 | Amsterdam, Gezondheid, Hotspots, Interview, Lunch, Ontbijt, Voor elke dag

Print Friendly, PDF & Email

Verantwoord genieten van een lekker sapje? Mineke Rezelman runt samen met haar broer een duurzame sapbar in Amsterdam. Naar haar weten is Jacob’s Juice de enige zero waste juice bar in Nederland. Onze gastblogger Nicole Mulders ging langs! Lees snel verder om meer te weten te komen over deze bijzondere en duurzame sapbar.

Het begin van Jacob’s Juice
1,5 jaar geleden startte Mineke Rezelman met haar broer Jan Jacob’s Juice in Amsterdam. Ze vernoemden de sapbar naar de Eerste Jacob van Campenstraat in De Pijp waarin ze hun bedrijfje gevestigd hebben. Via haar werk bij de Rabobank kon Mineke enkele jaren geleden het traineeship Food & Agri volgen. Daardoor werd ze zich bewust van verspilling. Ze zag hoeveel groente en fruit werd afgekeurd door supermarkten. Ook consumenten kopen liever geen producten die een afwijkend uiterlijk hebben. Bovendien wordt er veel weggegooid vanwege overproductie. Het idee achter de sapbar is om daar wat aan te doen. Mineke en Jan willen een bijdrage leveren aan de circulaire economie en ze streven naar ‘a world without waste’.

Menu
Op het menu van Jacob’s Juice prijken heerlijke sapjes en smoothies, die dagelijks vers worden bereid. Zoals de mango juice met mango, sinaasappel en kardemom. En de raw cacao smoothie met rauwe cacao, frambozen, kokos, kokosmelk en banaan. Ook verkopen ze ‘Thijsthee’, gemaakt door een van hun partners. Hij maakt ijsthee van gered fruit. Jacob’s Juice werkt met verschillende apparaten. Zo hebben ze een slowjuicer die veel sap geeft en weinig pulp achterlaat. In een ‘normale’ sapcentrifuge of blender gooi je veel weg. Dat is natuurlijk zonde!

Kratten vol
Jacob’s Juice heeft vaste leveranciers van wie ze de groenten en het fruit krijgen. Bijvoorbeeld boeren in het achterland van Amsterdam, die op het einde van de dag veel kratten met goed eten over hebben. Ook werken ze samen met De Tweede Jeugd, die van gered brood heerlijke tosti’s maken. Duurzaamheid speelt niet alleen een rol in de keuze voor het concept, maar ook in de beslissing niet met plastic te werken, maar met glas. Jacob’s Juice heeft eigen glazen flessen, die mensen ook weer kunnen laten vullen. Mineke merkt dat consumenten bewuster worden. Ze vindt dat er meer aandacht voor de planeet is gekomen. En dat is natuurlijk een stap in de goeie richting!

Ben jij benieuwd naar deze duurzame juice bar? Ga jij binnenkort langs, of heb je al een heerlijk sapje geprobeerd? Laat het ons weten in de reacties op de website, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Jacob's Juice: Zero Waste Juice Bar
Article Name
Jacob's Juice: Zero Waste Juice Bar
Description
Verantwoord genieten van een lekker sapje? Jacob’s Juice is een zero waste juice bar in Amsterdam. Kom meer te weten over deze duurzame sapbar!
Author
Nicole Mulders

Nicole Mulders

Schrijfster at Dharma Tekstproducties
Nicole is schrijfster in hart en nieren. Voor De Hippe Vegetariër spreekt Nicole met voedingsdeskundigen en bijzondere chefs, en beschrijft hun bevindingen. Genieten en gezond eten is volgens Nicole een goed duo. Uit eten gaan is voor haar dan ook een waar genot. Daarom schrijft ze ook recensies van haar nieuwste ontdekkingen op culinair gebied!
Nicole Mulders

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt