Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (2 stemmen)

In de heerlijke 9 straatjes van Amsterdam, op het hoekje van de Keizersgracht vind je sinds enkele maanden Jansz. De innemende hotspot van het Pulitzer hotel. Een heerlijke plek voor ontbijt, lunch en diner in een verfijnde ambiance met goede klassiekers op de kaart en een heerlijke terras voor zonnige dagen.

Het interieur
Jansz zit op de hoek van een klassiek Amsterdams grachtenpand naast het Pulitzer hotel op de kruising van de Reestraat en de Keizersgracht. Een indrukwekkende entree, veel hout, lage plafonds en gebruik van prachtige materialen in het interieur. Veel marmer, koper en antraciet-blauw achtige kleuren. Het restaurant loopt in een U vorm waarbij iedere ruimte een net even andere ambiance heeft, al dan niet grenzend aan de open keuken. Het is een beetje een brasserie sfeer, ongedwongen en toch verfijnd. In de Reestraat en aan de gracht vind je een heerlijk terras voor de zonnige dagen, daar is het op en top genieten.

De bediening en het publiek
De Jansz werkt een professioneel internationaal team van mooie mensen die passen in de verfijnde sfeer. Vriendelijk en deskundig, met kennis van de producten en de kaart. Jansz is echt een trekpleister voor toeristen van het Pulitzer hotel en lokale mensen van de grachtengordel. Neem hier ook gerust je ouders of oma naar toe, de klassieke sfeer maakt het geschikt voor jong tot oud!

Vegetarisch smullen
Bij Jansz begint je dag met zachte gekookte eitjes op brioche brood, een omelet met paddenstoelen spinazie en gruyere of huisgemaakte granola. Voor de lunch en het diner moet je denken aan mooi opgemaakte gerechtjes en een palet aan smaken: een salade met bloemkool en wilde paddenstoelen, een heerlijk zachte burrata met diverse bereidingen van tomaat of een Jansz groentesalade met verschillende bietjes, geroosterde wortel en geitenkaas. Afsluitend met een frangipane met perzik en melkijs, een chocoladecake met gezouten karamelsaus en amandelkruim of kokos-pannacotta met limoensorbet kan je middag of avond niet meer stuk. Een mooi glas wijn erbij en je wil hier nooit meer weg!

Jansz, Reestraat 8 Amsterdam, 020 523 5282, www.janszamsterdam.com/nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

Summary
Restaurant Jansz in Amsterdam: romantisch in de 9 straatjes
Article Name
Restaurant Jansz in Amsterdam: romantisch in de 9 straatjes