Print Friendly, PDF & Email

Julius bar & grill. Jullie zullen wel denken: is dat geen hele rare keuze voor een vegetariër? Toch merken we dat lezers regelmatig tegen het probleem aanlopen dat de carnivore vrienden aan de hamburgers willen, en wat moet jij dan… bij Julius is dat geen probleem, hier kunnen vegetariërs en vleeseters samen een heerlijke avond hebben!

Interieur
Julius is een mooie zaak aan de ceintuurbaan van Amsterdam, niet te missen dankzij twee grote Green Eggs voor de deur. Het restaurant wordt gesierd door een enorme open keuken, met links lange tafels voor grote groepen en rechts tafels voor tweetjes en viertjes met een grote stoere bank langs de wand. Helemaal achterin de zaak vind je een soort van ‘man caves’ met achter glazen deuren drie te gekke private dining rooms, met leren sofas, open haard en alles erop en eraan. Zo zit je toch in de sfeer van het restaurant, in een intieme ruimte met je beste vrienden of familie. Ook niet onbelangrijk in een bar & grill: ze hebben een super goed afzuigsysteem! Hoewel de rookwolken in de keuken onmiskenbaar aanwezig waren kwam ik redelijk fris en fruitig het restaurant uit. Wel zo prettig!

Bediening en gasten
Bij Julius werden we blij verrast door super vriendelijk en attent personeel, en een bijzonder enthousiaste kok met een grote liefde voor koken met groenten. Voor hem zijn vegetariërs dus een mooie uitdaging en is de garnituur naast de steak net zo belangrijk als het vlees zelf. Het publiek is heel divers. Groepen vrienden, stelletjes, locals uit Amsterdam maar ook mensen die van verder komen. Julius is gewoon een hele toegankelijke zaak om voor een prima prijs goed en lekker te eten. En met de ‘man caves’ achterin als je het mij vraagt ook echt een aanrader voor vrijgezellen, verjaardagen of vriendendiners.

Vegetarisch smullen
Als vegetariers in deze bar & grill begonnen wij met een heerlijk glas Viognier (een van de vele wijn die per glas geschonken worden) met landbrood met Baba Ganoush. Ongetwijfeld was de aubergine lekker lang gerookt op de grill, want deze Baba Ganoush was echt goed en krachtig van smaak. Hierna kregen we een palet aan veggies. Allemaal gezonde, verse en kleurrijke gerechtjes, waarvan 2-3 samen een hoofdgerecht vormen:

  • Avocado van de grill met groene couscoussalade
  • Baby bok choy met mirin-limoen dressing
  • Bimi van de grill met notenpesto
  • Bospeen in sinaasappelsap gegaard met een crème van aardpeer
  • Groene asperges met gekarameliseerde rode ui en amandelen
  • Bietjes van de Green Egg met geitenkaascrème en sinaasappelgel

Hoezo super creatief? Ik zou in menig restaurant blij zijn met deze selectie! Heb je meer zin in een lekker hoofdgerecht, dan kan je ook kiezen voor de vega burger: gemaakt van paddenstoelen, rijst, parmezaanse kaas en zwarte bonen, gecombineerd op een broodje met zoete ui en cheddar. Ook te bestellen als mini-burgers, geserveerd met diverse huisgemaakte Julius-sauzen (die ook te koop zijn in de Bijenkorf). Kortom een ideale plek voor zowel vleeseters als vegetariërs!

Julius bar & grill, Ceintuurbaan 256-260 Amsterdam, 020 344 64 06, juliusbargrill.nl

Summary
Julius bar & grill: aanrader voor vleeseters en vegetariers
Article Name
Julius bar & grill: aanrader voor vleeseters en vegetariers