Print Friendly, PDF & Email

Kantien is voor mij zo’n parel in Utrecht die je gevonden moet hebben. Het is niet bepaald in het centrum van de stad, dus als Utrechter zal je er niet zo snel langs fietsen. Het zit in de kantine van een voormaling kantoorpand, dat nu verbouwd is tot een tof restaurant. Des de meer reden om kennis te maken met Kantien, want dit restaurant is een aanrader. En check vooral de kortingscode onderaan de pagina!

Het interieur
Kantien is hip, groen, gedetailleerd en toch simpel. Leuk is dat de kantinestijl is aangehouden met de grote open keuken als eyecatcher in een grote open ruimte. In de hoeken vind je gezellige zitjes, terwijl het eetmeubilair eenvoudig is gehouden. Dit combineert mooi met de houten vormen en groene planten. Een soort open, houten muur maakt een scheiding, waardoor de grootte van de ruimte wordt opgebroken en er ook privé borrels kunnen worden gehouden. Let ook op leuke attributen, zoals een oude weegschaal!

De bediening en de gasten
Kantien zat niet vol, maar de bezetting was prima voor een gewone woensdagavond. De gasten verschilden van elkaar. Er hing een rustige sfeer van mensen die gewoon een fijn avondje uit wilden met lekker eten. De bediening was ontzettend vriendelijk. Ze hielpen snel als dat nodig was, maar gaven je genoeg tijd om te tafelen, wat voor mij altijd een must is. 

Vegetarisch smullen
Bij Kantien heb je per gang een vlees, vis of vegetarisch gerecht. Je kan a la carte bestellen, of het menu nemen. Het fijne aan het menu is dat het creatief en vernieuwend is. Elk gerecht had ik nog nooit gegeten en de verschillende smaken pasten combineerden ontzettend goed met elkaar. Ik had het – uiteraard – vegetarische driegangenmenu, met een amuse vooraf. Dit was kaaspannacotta met een omhulsel van kerriekokos en dragonmayonaise er boven op. Dit was voor mij (een enorme kaasliefhebber) echt hemels. De zachte kaas kreeg meer pit door de combinatie van kerrie en kokos en de kruidige dragon. Het was bijna jammer dat het alleen maar een amuse was, hier had ik een heel bord van opgekund. Het voorgerecht bestond uit twee bereidingen van biet met geitenkaascrème, kastanjemousse, verse basilicum, kastanjecrumb en bladerdeeg. Dit is precies zo’n gerecht waarbij alle smaken en texturen bij elkaar vallen. Het zachte combineert goed met het knapperige en alle smaken bij elkaar zorgen voor heuse smaakexplosie. Het hoofdgerecht bestond uit een groot aantal bereidingen van wortel: wortelbouillon met wortelflan, zoetzure wortel, wortel van de grill, pesto van wortelblad en kruidenolie eroverheen. Heel veel wortel, maar gaaf om te zien hoeveel verschillende dingen je kan maken van één groente. Vooral de flan in de bouillon werkte ontzettend goed. De flan viel niet uit elkaar, maar werd juist extra smaakvol, helemaal in combinatie met de pesto en kruidenolie. Ik moet wel eerlijk zeggen dat als ik alleen dit als hoofdgerecht had gehad, ik dit niet genoeg had gevonden. De desserts die daarop volgde waren echt fantastisch. Het ene dessert bestond uit arretjescake met chocoladesorbet, witte chocolademousse, koffiecrème en peer. Chocoladetoetjes vind ik vaak te heftig, maar door de frisse sorbet en peer en verschillende texturen en smaken van de koffie en arretjescake was het een heel lekker, gebalanceerd gerecht. Dit dessert werd echter overtroffen door de andere variant: amandelspijsbavarois met kersensorbet, amarena kersen, lange vingers en cremeux van drop. Dit is misschien wel het lekkerste nagerecht wat ik ooit heb gegeten. Alle structuren werkten en de smaken werkten perfect met de amandelspijs, zoete van de kersen en het typische van de drop werkte er perfect bij. Het was bijzonder en alles klopte tegelijkertijd!

Kortingscode!
Ben je nu net als ik ook enthousiast geworden over Kantien? Vermeld de kortingscode #vleesnochvis kan je het vegetarische driegangenmenu nu voor €27,50 krijgen. Deze actie loopt t/m 31 augustus 2018. Gewoon vermelden bij het reserveren. Eetsmakelijk!

Ben jij bij Kantien geweest? Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie op de website, Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Kantien – Ravellaan 96 – Utrecht – www.welkominkantien.nl

Summary
Kantien: hip en creatief
Article Name
Kantien: hip en creatief
Description
Kantien is voor mij zo’n parel in Utrecht die je gevonden moet hebben. Het is origineel, creatief en ontzettend lekker. Lees hier over het vega menu!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!