Print Friendly, PDF & Email

Bij KEEK in Utrecht kom je om uit te zakken na een dagje shoppen, of gewoon om na een lange tijd weer bij te kletsen met een vriend of vriendin. Het inmiddels alweer tienjarige lunchcafé op de Twijnstraat is ook de ideale plek om je laptop open te klappen. “Behalve tussen 12:00 en 15:00,” staat er op een krijtbord op de muur. “Because we <3 lunch.”

Het interieur
Bij binnenkomst word je gelijk begroet door de vriendelijke bediening. Je kunt er voor kiezen om gelijk op een stoel neer te ploffen, maar je kunt ook tussen de bar door naar achteren lopen, waar het aanbod van fijne zitplekjes nog groter is. Al vrij snel wordt duidelijk waar de naam KEEK vandaan komt. In deze hotspot draait het om kunst en eerlijke koffie. Aan de muur hangen verschillende kunstwerken, die om de zoveel tijd plaatsmaken voor nieuwe exposanten. Verder is het lunchcafé, dat het tienjarige jubileum gevierd heeft met een verbouwing. Het is nu lekker huiselijk ingericht! Plankjes met voorraadpotten aan de muur, hier en daar een plant en heerlijk uitziende lekkernijen op de toonbank. Mijn favoriete deel was de theedoos: een bakje met een aantal potjes gevuld met thee. De smaken waren te onderscheiden door de handgeschreven labels.

De bediening en de gasten
De bediening ís KEEK, dat kun je zien. De dames die aan het werk waren, hadden een rustige en vriendelijke uitstraling en een passie voor goede, biologische voeding. Het eten en drinken dat bij KEEK geserveerd wordt, is dan ook 100% biologisch. De gasten waren van alle leeftijden. Op vrijdagochtend is het lunchcafé populair bij moeders, maar ook studenten, jonge stelletjes en oude vrienden kwamen naar de lunchroom voor een hapje en/of een drankje.

Vega op de kaart
 De keuken bevindt zich op de Oudegracht, waar alle gerechten worden gemaakt van verse ingrediënten. KEEK mag dan een lunchroom zijn, maar ook voor ontbijt kun je er terecht. Uit de ontbijtsectie op de kaart gingen wij voor de yoghurt met granola, rozijnen, appel, noten en kaneel. Een vrij simpel gerecht, maar ruim voldoende als ontbijt. Ook voor veganisten is er iets op de kaart te vinden. De sandwich met geroosterde paprika en olijventapenade is vrij van dierlijke producten. Alle sandwiches worden gemaakt met vers desembrood en een flinke hoeveelheid geroosterde zaden en pitten, de perfecte toevoeging als je het mij vraagt. Ook voor de zoete trek staan er verschillende dingen op de kaart. Na de overheerlijke sandwich was mijn buik gevuld.  Volgende keer zou ik sowieso de natuurlijk gezoete chocolade-dadelbar proberen, al ben ik ook heel erg benieuwd naar de glutenvrije amandeltaart met gekonfijte citrus. Een plek om naar terug te keren, dus!

KEEK – Twijnstraat 23 – Utrecht – www.keekutrecht.nl

Ben jij bij KEEK geweest? Of weet je een andere hotspot waar we heen zouden moeten? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
KEEK: eerlijke koffie en kunst
Article Name
KEEK: eerlijke koffie en kunst
Description
Bij KEEK in Utrecht kom je om uit te zakken na een dagje shoppen, of gewoon om na een lange tijd weer bij te kletsen met een vriend of vriendin. Het inmiddels alweer tienjarige lunchcafé op de Twijnstraat is ook de ideale plek om je laptop open te klappen.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!