Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Eerder schreef Jacqueline van restaurant La Vina speciaal voor De Hippe Vegetariër een stoomcursus wijn in vijf artikelen. Inmiddels is ze zover dat ze in haar restaurant twee huiswijnen schenkt die ze speciaal geselecteerd heeft, met haar naam erop. Hoe bijzonder is dat? En wij mogen komen proeven!

Het verhaal van de Rioja
“Mijn Spaanse schoonouders begonnen meer dan veertig jaar geleden begonnen met twee eigen restaurants in Madrid. Hun wijnproducent was Marques de Legarda. Op mijn eerste wijnreis in Spanje gingen we samen met mijn schoonouders langs bij deze kleine wijnboer. De manier waarop zij werken is geweldig: alles met de hand en echt traditioneel. Hun Rioja is daardoor in smaak niet zo commercieel: lekker boers, aards, met goede tannines en nog altijd mooi zwart fruit. Ik proefde meteen dat dit is zoals de traditionele rioja (voor mij) hoort te smaken. Ik zei op dat moment dat als ik ooit mijn eigen restaurant zou beginnen, ik dolgraag deze wijn op de kaart wilde hebben. Nu, een aantal jaren verder, importeer ik deze Rioja zelf en hebben ze een echt La Vina label ontwikkeld waarop staat dat het speciaal gebotteld is voor restaurant La Vina in Amsterdam. Je herkent hem op mijn wijnkaart als: Marqués de Legarda “Restaurant La Viña” – Rioja 2009 – Tempranillo

Een speciale Sauvignon/Chardonnay blend
“Het balletje ging rollen en in Madrid werd gesproken over het kleine La Vina in Amsterdam. Zo werd ik gebeld door een kennis van mijn man die mij heel graag kennis wilde laten maken met zijn wijnen. Al snel was ik onder de indruk van de witte wijn: een blend van Sauvignon blanc en Chardonnay. Dit klinkt voor velen als een beetje vreemde verrassing, maar het is zo’n mooie, speelse wijn. Met heerlijke tonen van lychee, een fris zuurtje en een lekker bittertje in de afdronk. Past perfect bij veel gerechten, maar ook een echte ‘doordrinker’ op het terras. Een allemans vriend! Niet voor niets won deze wijn meerdere prijzen in Spanje. Eenmaal overtuigd wilde ik deze wijn ook dolgraag importeren, en ook hij wilde een eigen label voor mij ontwikkelen. Je herkent hem op mijn wijnkaart als: Viña Aljibes “Restaurant La Viña” – Albacete 2011 – Sauvignon blanc/Chardonnay. Ik ben elke avond weer, trots dat ik deze wijnen als ‘vinos de la casa’ mag serveren.”

Kom je proeven?
Nieuwsgierig geworden naar deze twee wijnen? Jacqueline nodigt je graag uit om te komen proeven! Omdat de nieuwe oogst net binnen is heeft La Vina in de maand april een speciale aanbieding: dagelijks tussen 17.00-19.00 koop je voor 12,50.- een fles, zowel La Vina witte als rode wijn.

Restaurant La Vina Amsterdam

Restaurant La Vina
Op het pleintje in de Maasstraat van Amsterdam zit restaurant La Vina. Een modern, sfeervol en hip zaakje, met Spaanse invloeden gespecialiseerd in wijn en spijs, én in glutenvrij! Het succes van het zaakje is te danken aan pure kwaliteit en aan de stralende lach van de innemende 29-jarige gastvrouw en eigenaresse Jacqueline. Een heerlijke avond verzekerd!

La Vina, Maasstraat 72 Amsterdam, 020-6620448, www.lavinaexperience.nl

Summary
La Vina wijnen
Article Name
La Vina wijnen