Een beetje verstopt in de smalle Amsterdamse kerkstraat ter hoogte van de spiegelgracht vind je Lavinia Good Food. Een heerlijk zaakje dat al lang op mijn planning stond om te bezoeken. Sinds deze maand zijn ze, naast hun heerlijke brunch, ook geopend voor diner. En dat is feest!

Interieur
Lavinia Good Food is een heerlijke huiskamer met een brick stone wall, een white wash houten vloer en een vrolijk bijeengeraapt interieur met een vintage knipoog. De planken aan de muren zijn gevuld met delicatesse producten, kookboeken en leuke frutsels. Achterin het zaakje bevindt zich de open keuken en voorin een vrolijke toonbank met de lekkerste cakes en taarten, een vitrine met verse salades en het bord met de dagspecials. Een plek waar je je direct thuis voelt!

Bediening en gasten
De gemoedelijke sfeer van het cafeetje vind je terug in de gasten en de bediening. Geen stress, vrolijk en onbevangen, genieten van je diner of lunch en iedereen met een grote voorliefde voor goed en puur eten. Leuk detail is dat Lavinia van Lavinia Cooks hier ook werkt! Een collega-blogger die de lekkerste recepten deelt op haar blog en zowel qua kookstijl als qua naam de ultieme ambassadeur is voor Lavinia Good Food!

Vegetarisch smullen
Lavinia Good Food is de place-to-be voor alle bewuste foodies van deze wereld. In Lavinia Good Food wordt er gekookt met zoveel mogelijk respect voor alle mogelijke allergieen en eetwensen. Sowieso worden E-nummers en onnatuurlijke toevoegingen vermeden en wordt er gekookt met de seizoenen, maar daarnaast hebben ze ontzettend goede vegetarische, veganistische en glutenvrije opties. Voor de brunch en de lunch moet je denken aan huisgemaakte granola, quinoa porridge, banana pancakes of de geliefde anti-kater Huevos Rancheros. Tijdens het diner genoot ik van een kakelverse doperwensoep met een scharreleitje, ravioli gevuld met rode biet en ricotta, een zoete aardappel-witte bonen burger (zonder broodje!) met een frisse avocado & limoensalade, en tot slot een pittige geroosterde aubergine in een spinazie-kikkererwten-curry. Allemaal frisse, originele gerechten waarvoor ik graag een rondje omfiets! Tot snel Lavinia Good Food.

Lavinia Good Food, Kerkstraat 176 Amsterdam, 020 6261 432, laviniagoodfood.nl

Print Friendly, PDF & Email
Summary
Lavinia Good Food: puur en creatief
Article Name
Lavinia Good Food: puur en creatief

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!