Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (3 stemmen)

Strijp-S is bij uitstek het hipste district van Eindhoven en een restaurant als Onder De Leidingstraat draagt daar aan bij. In Onder de Leidingstraat kom je voor ontbijt, lunch en een goede kop koffie, maar ook voor wat kleine boodschappen kun je hier terecht.

Het interieur
Onder de Leidingstraat heeft een industrieel uiterlijk, iets wat heel goed past bij Strijp-S. Het restaurant heeft er weinig aan gedaan om te verbergen dat het zich op het voormalige fabrieksterrein van Philips heeft gevestigd: de muren lijken bijna allemaal te zijn gebleven zoals ze waren, de bedrading en leidingen zijn nog zichtbaar en hier en daar hangt er een stekker uit het plafond. Is dit luiheid geweest? Zeker niet. De zichtbare leidingen dragen alleen maar bij aan de industriële look van deze hotspot. Het maakt de omgeving ruimtelijk en de stekkers, die met bordjes zijn aangegeven als ‘oplaadpunt’, maken dit juist een hele fijne werkplek om je laptop in open te klappen. Het is er alles behalve koud (en dan heb ik het niet over de temperatuur, die overigens erg aangenaam is). De belichting, planten en gele tinten in het interieur geven je een warm gevoel: hier zou je best een tijdje kunnen blijven zitten.

Bij binnenkomst loop je gelijk tegen de open keuken aan. Je kunt hier zien hoe jouw eten ter plekke bereid wordt. De blenders maken soms wat lawaai, maar dan weet je in ieder geval dat jouw verse sapje eraan komt. Rechts bevinden zich alle zitplekjes, maar aan je linkerhand vind je de supermercado: een wand vol bijzondere producten die je eigenlijk allemaal wil hebben. Er staan kookboeken, smeersels, pakjes thee en verschillende soorten drankjes.

De bediening
Bij Onder de Leidingstraat is het de bedoeling dat je je bestelling doorgeeft aan de bar, die vast zit aan de open keuken. Hierdoor voel je wel een afstand tussen jou en de bediening, vooral omdat er tijdens of na het eten niemand langskomt om te vragen of het smaakt. Dit kan ook een pluspunt zijn als je gewoon even rustig wil werken en daarbij is het goed om zo nu en dan de benen te strekken om een nieuw drankje te bestellen. De service is wel heel snel. Daar kunnen een hoop andere restaurantjes nog wat van leren.

Vega op de kaart
De kaart van Onder de Leidingstraat is net zo hip als deze hotspot zelf. Bij de drankjes trokken de Hot Monkey (warm kokoswater met verse gember) en de Chai Latte Tiger Spice (met sojamelk, maar niet veganistisch) gelijk onze aandacht, al had ik de huisgemaakte limonade met kers, rozemarijn en cayenne ook graag geprobeerd. Als vegetariër ben je veroordeeld tot de vegan ontbijtplank, een weckpot met yoghurt, granola en chia/fruit-puree of een croissantje voor ontbijt – wat totaal geen straf is. De ontbijtplank bestaat uit twee sneetjes brood, twee soorten spreads, een glas met kokosyoghurt en chia/fruit-puree, een taartje van Sharp-Sharp, verse jus én een warme drank. Voor dit alles ben je ruim een tientje kwijt en het is zo veel, dat je er met zijn tweeën heel goed van kunt eten. De pastinaakspread is hun specialiteit. Deze en de hummus worden geserveerd met wat rucola en gegrilde groenten, waarmee je een overheerlijke sandwich kunt bouwen. De chia/fruit-puree had wat zoeter gekund, maar door de kokosyoghurt heb je hier weinig last van. Voor de lunch kun je kiezen uit een salade met linzen en koolraap, pompoen en pastinaak of couscous en boerenkool, die ieder bestaan uit pure en voornamelijk biologische ingrediënten. Er is ook een mogelijkheid om zelf je salade samen te stellen. Naast salades, worden er dagelijks verse en altijd vegetarische soepen bereid en kun je verschillende soorten boterhammen bestellen. En als je geen zin hebt om te koken, kun je zo een gezonde maaltijd meenemen voor slechts €8,95.

Mocht je je in Eindhoven bevinden, dan is Onder de Leidingstraat een dikke, vette (en gezonde) aanrader!

Onder de Leidingstraat – Leidingstraat 45 – Eindhoven – www.onderdeleidingstraat.nl

Ben jij bij Onder de Leidingstraat geweest? Of weet je een andere hotspot waar we heen zouden moeten? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Onder de Leidingstraat: lunchen in de oude Philips fabriek
Article Name
Onder de Leidingstraat: lunchen in de oude Philips fabriek
Description
Strijp-S is bij uitstek het hipste district van Eindhoven en een restaurant als Onder De Leidingstraat draagt daar aan bij. In Onder de Leidingstraat kom je voor ontbijt, lunch en een goede kop koffie, maar ook voor wat kleine boodschappen kun je hier terecht.
Author