Print Friendly, PDF & Email

Luc. in hartje Utrecht heeft een van de mooiste interieurs van de hele stad. Zelf beschrijven ze het als geïnspireerd op Parijse cafés en Amerikaanse diners, net zoals de kaart dat is. Het eten is modern en bijtijds. Je leest hier er alles over!

Het interieur
Het interieur is vooral indrukwekkend door de vele blauwgroene kleuren, planten en houten accenten. Het is veel en opvallend, maar niet too much. Alles past namelijk goed bij elkaar. Door vrij kleine ruimtes per verdieping krijg je een knus gevoel. Voordeel is dat er drie ‘halve’ verdiepingen zijn en je doorkijk hebt naar de andere ruimtes. Samen met de glazen deuren is het knus, maar toch heel ruimtelijk!

De bediening en de gasten
De bediening was heel prettig. Ik werd de hele avond door één gastheer bediend, die je op een heel casual manier het gevoel gaf van een luxe restaurant. Toegankelijke restaurants met wel zo’n luxe uitstraling vind ik zelf altijd heel prettig! Het restaurant zat goed vol met verschillende soorten mensen. Stelletjes, groepen vrienden en vriendinnen, jong en oud. Luc. is een restaurant voor iedereen.

Vegetarisch smullen
Bij Luc. kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner. Een deel van de gerechten is vegetarisch. Voor elke type eter zijn er genoeg opties! De gerechten waren vrij modern. Eten dat nu populair is, stond op de kaart. Denk aan bieten, ingelegde bloemkool, shakshuka, parelgort en voor de vleeseters een burger.

Wij hadden een driegangenmenu. Omdat er maar één vegetarisch voorgerecht was, creëerden de chefs er nog één voor ons, zodat we van beide konden proeven. Heel attent! We kregen een tarte tatin van gepofte biet, bladerdeeg en Pierre Robert (kaas), met erbovenop wat ‘armeluis-kaviaar’. Biet met kaas en bladerdeeg was sowieso al een favoriet van mij, door de verschillende structuren en smaken die perfect samen gaan. Het andere voorgerecht bestond uit ingelegde wortel, bloemkool, kaaskrokantjes en kruidenolie. Heel fris en ietwat zurig, maar precies goed.

De twee vegetarische hoofdgerechten waren shakshuka en parelgort met paddenstoelen. De shakshuka was goed gevuld en had een rijke smaak. Het werd geserveerd met lekker robuust brood en de eieren waren perfect runny. Voor mij was ‘ie net iets te pittig, maar mijn gezelschap vond het heerlijk! De parelgort leek qua structuur en romigheid een beetje op risotto. Het was lekker, maar ik vond de smaken van alle ingrediënten te veel op elkaar lijken: alles was romig en paddenstoelenachtig. Ik had hier liever nog wat frisse accenten bij gehad, met een andere textuur. De geglaceerde venkel deed dit helaas niet genoeg. De nagerechten die we daarna kregen, waren echt top. Wij hadden het kaasplankje met kazen van de markt. Het was een goed assortiment aan verschillende soorten kazen, met appelstroop en kletzenbrood. Een kaasliefhebber kan daar prima zijn hart aan ophalen. Daarnaast hadden we een dagspecial: panna cotta met vanille ijs, chocolade koekkruimels en witte chocolade mousse. En dit was lekker! Ik ben normaal niet zo’n fan van ijs, maar dit is zo’n beetje het beste ijs wat ik ooit geproefd heb. Helemaal in combinatie met de andere smaken en texturen van dit gerecht, was het de perfecte afsluiter van het diner.

Luc. Utrecht – Voor Clarenburg 8 – 3511JE Utrecht – 030 400 40 60 – lucutrecht.nl

Ben jij bij Luc. geweest? Wat vond je ervan? Of heb je andere hotspots die we moeten proberen? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Luc.: oase van groen in hartje Utrecht
Article Name
Luc.: oase van groen in hartje Utrecht
Description
Luc. in hartje Utrecht heeft een van de mooiste interieurs van de hele stad. Zelf beschrijven ze het als geïnspireerd op Parijse cafés en Amerikaanse diners, net zoals de kaart dat is. Het eten is modern en bijtijds. Je leest hier er alles over!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!