Print Friendly, PDF & Email

Bij Mama Makan draait het om fine dining en mooi opgemaakte borden vol smaakvolle, Indonesische gerechten. Van vegetarische sateetjes met tempeh tot aan rijsttafels en nog véél meer andere Indonesische snacks. En deze zijn net een tikkeltje anders dan je gewend bent. Mama Rosmina is het aanspreekpunt van de keuken en komt uit Indonesië. Alle gerechten op de menukaart zijn gebaseerd op haar familie tradities. Daarnaast heeft Rosmina besloten om puur Indonesische gerechten te serveren, en voor de lunch een twist daarop.

Interieur
Het gebouw waar het restaurant is gevestigd is imposant en modern met een originele gevel. Bij binnenkomst werden we verrast door het moderne interieur. Je kunt ervoor kiezen om in het voorgedeelte van het restaurant te beginnen met een goed glas bubbels of een van de heerlijke cocktails. Aan het plafond hangen planten. De grote ronde open keuken is het centrale punt van het restaurant. De algemene uitstraling van het restaurant is chique, modern en een tikkeltje exotisch door de vele planten die aan het plafond hangen. Ondanks de grote ruimte is het een sfeervol restaurant met veel zitmogelijkheden. Je vindt er hoge tafels, grote ronde tafels voor grote gezelschappen of kleine tafeltjes voor een diner voor twee.

Bediening en de gasten
De bediening bij Mama Makan is heel vriendelijk en zeer professioneel. Ze zijn ervaren en zeer betrokken tijdens het bedienen. Het werd gelijk duidelijk dat het personeel goed is opgeleid en goed op de hoogte zijn van het concept. Bij het serveren van elk gerecht werd en tot in detail verteld wat de samenstelling was van de gerechten en werd ons bovendien met regelmaat gevraagd of we nog iets wilde drinken of eten. De gasten bij Mama Makan waren van alle leeftijden.

Vegetarisch smullen
De vegetarische Indonesische hapjes zijn stuk voor stuk bijzonder. De vegetarische menukaart is er zeer gevarieerd. Van vegetarische gado gado, saté met tempeh tot aan de meest heerlijke desserts zoals sticky rice met diverse soorten fruit en pandanijs. YUM! Echt heerlijk. Naast de indrukwekkende mooi opgemaakte borden vol Indonesische gerechten zijn ook cocktails een go bij Mama Makan. Ook in de ochtend kun je er vroeg terecht voor het proeven van een Javaans kopje koffie.

Al met al…
Is Mama Makan de plek bij uitstek voor een zakendiner, een gezellig etentje voor met z’n tweeën of met een grotere groep. Het eten bij Mama Makan is indrukwekkend smakelijk, creatief en exotisch. Zowel voor de hartige als zoete trek staan er diverse vegetarische gerechten op de menukaart.

Mama Makan – Spinozastraat 61 – Amsterdam – www.mamamakan.com

Ben jij bij Mama Makan geweest? Of weet je een andere hotspot waar we heen zouden moeten? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

 

Summary
Article Name
Mama Makan: Fine dining en Indonesische gerechten
Description
Bij Mama Makan draait het om fine dining en mooi opgemaakte borden vol smaakvolle Indonesische gerechten. Van vegetarische sateetjes met tempeh tot aan rijsttafels en nog véél meer andere Indonesische snacks. En alles net een tikkeltje anders dan je gewend bent.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!