...

ManaMana: Ottolenghi sferen in de Pijp

door | 4 sep 2015 | Amsterdam, Borrel, Diner, Gewoon genieten, Hotspots, Voor elke dag

Print Friendly, PDF & Email

Ik had al vaker van ManaMana gehoord, maar was er eigenlijk nog nooit geweest. Totdat ik erachter kwam dat het letterlijk bij mij om de hoek zit! Op een steenworp afstand in de Pijp met een klein terrasje en de beste Israëlische gerechtjes. Ottolenghi sferen in Amsterdam, nou dan weet je het wel! Dat betekent romige humus en dukkah, geroosterde aubergines en lekker eten van de borrel tot middernacht.

Het interieur
Less is more in ManaMana, net zoals in alle Ottolenghi deli’s in London waar ik zo enorm fan van ben. Voor de deur een klein terrasje, precies op de hoek van de rustige Jan Steenstraat en de bruisende Ferdinand Bol. Je komt binnen naast de open keuken waar je de de geurige knoflook al ruikt. Op de begane grond vind je een gezellige community table en een barretje aan het raam, boven is een gezellig gebeuren met kleine witte tafeltjes en houten stoelen met uitzicht op de straat.

De bediening
ManaMana is een klein restaurantje met hart op de goede plek, dus kom hier twee keer en ze kennen je. Dat maakt het natuurlijk ook zo leuk. De spontane en humoristische mannen in de keuken, die af en toe even hun gezicht laten zien in het restaurant en lieve dames in de bediening. Je komt hier niet omdat je haast heb, maar om even de tijd te nemen voor je eten. Ookal is je bestelling klein, in ManaMana geniet je van een goede pita met nog betere humus en een momentje voor jezelf.

Het publiek
ManaMana is echt een plek voor locals, voor kenners en voor toeristen die over het terrasje struikelen. Mensen in de Pijp die het kennen komen hier graag voor de dynamische sfeer, kenners van de Israëlische keuken weten ManaMana te vinden omdat de geroosterde bloemkool, de aubergine en de humus gewoon echt heel lekker zijn en toeristen tot slot vind je overal. Ik kom hier zeker terug voor een glas rode wijn met een hapje, of wanneer ik even geen zin heb om te koken en naar een knus niet te duur restaurantje wil sloffen.

Het eten
Bij ManaMana geniet je op vegetarisch gebied van die typische Israelische klassiekers zoals hummus, mesabecha (hummus maar dan ‘ontleed’), baba ganoush, shakshuka, geroosterde aubergine, geroosterde bloemkool met tahin, falafel en zoete aardappel carpaccio. Uiteraard krijg je overal pita bij en je avond begint met een fijn karafje water met munt en wat bites van het huis. Goede start toch? Voor de rest maak je een combinatie van de dingen waar je zin in hebt en bouw je je tafeltje vol of blijf je lekker door bestellen.

De rekening
Bij ManaMana betaal je voor alle gerechtjes tussen de 8 en 12 euro. Daarbij betaal je 3,50 euro voor een glas wijn en zijn het water en de bites van het huis. Met z’n tweetjes met een goed gevulde buik, wijn, water en thee ben je dus ongeveer 60 euro kwijt. Wat mij betreft netjes voor zo’n tijdloos gevoel en ontspannen avond! Blijfertje dus.

ManaMana, Eerste Jan Steenstraat 85 Amsterdam, 06 41 63 10 98,
www.facebook.com/manamana-Amsterdam

IMG_2679

IMG_2672      IMG_2673

IMG_2681      IMG_2688

IMG_2685      IMG_2686

Summary
recipe image
Recipe Name
ManaMana: Ottolenghi sferen in de Pijp
Published On
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

1 Reactie

  1. sanne

    Wauw klinkt echt supergoed! Ga hier ook snel heen. Maar nu nog even nagenieten van de heerlijke en bijzondere lunch!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt