Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

We hebben er even op moeten wachten, maar toen was het zover: de opening van de ADAM toren. Een geweldig initiatief in het oude Shell-kantoor met als hoogtepunt restaurant MOON dat zich op de negentiende verdieping bevindt met het beste uitzicht van Amsterdam waar je van alle kanten van kunt genieten terwijl het restaurant langzaam ronddraait. Een echte experience!

Interieur
De ADAM toren bevindt zich recht tegenover het centraal station van Amsterdam, naast het filmmuseum en restaurant EYE. Met de lift (als je mazzel hebt met speciale lichtshow op het plafond) zoef je in no-time naar de negentiende etage waar restaurant MOON zich bevindt. Het restaurant is rond van vorm, met glas over de hele lengte en een waanzinnig uitzicht. De bar en de keuken bevinden zich in het hart van het rondje, de bediening loopt door het gangpad en in de buitenste ring bevinden zich minimalistische houten tafels met cognac-kleurige banken en stoelen. Linnen servetten, mooie wijnglazen en stijlvol wit servies. Less is more, want het uitzicht verdient alle aandacht! En daar kan je volop van genieten want het restaurant draait bijna ongemerkt om zijn as gedurende de avond. Ongeveer ieder uur ben je helemaal rond, waardoor je kan genieten van alle zijden van het uitzicht en er geen ‘minder goede’ plekken bestaan.

Bediening en gasten
De ADAM toren met restaurant MOON in het bijzonder is dé hotspot van de afgelopen maanden, dus wordt bezocht door culinaire liefhebbers van binnen en buiten Amsterdam. Een gemengd publiek, allemaal in voor een bijzondere avond uit. Door de opzet van het restaurant kan je er heel intiem zitten met z’n tweetjes, maar ook met een groter gezelschap van drie, vier of vijf en zelfs is er een lange tafel voor gezelschappen. De bediening is vriendelijk en vakkundig, met goede kennis van de wijnen en de ingrediënten en in voor een praatje.

Vegetarisch smullen
MOON serveert standaard een 5-gangen menu, bereid door het team van Jaimie van Heije bekend van zijn restaurant in Oudekerk aan de Amstel. Dit menu is niet vegetarisch, maar op aanvraag zeker vegetarisch te bestellen en dan kom je niets tekort! Alle gerechten zien er werkelijk uit als kunstwerkjes, goed geportioneerd en een mooi palet aan smaken. Zo genoten wij van een amuse met groentechipjes, krokante maanzaad-stengels, gezouten amandeltjes en een parel van tomaat. Als eerste gerechtje kreeg ik een vegetarische variant op de ceviche geserveerd in een schelp met dungesneden radijs gemarineerd in ‘lait tigre’ met granny smith sorbet en mayo van wasabi. Vervolgens een plaatje met verschillende structuren van rode biet in de vorm van een nachtelijke sterrenhemel. Hierna een gepocheerd eitje met Hollandaise saus en truffel. Tot slot een prachtig dessert met witte chocolade, yuzu, mango en spongecake. Zoals te verwachten valt op deze locatie: het menu is aan de prijs. 60 euro per persoon, maar in ruil daarvoor krijg je dan ook een onbetaalbaar uitzicht. Wil je wel een kijkje nemen in de ADAM toren maar heb je een kleinere portemonnee? Op de tiende verdieping bevindt zich een brasserie waar je ook heerlijk kan zitten met een kop koffie of glas wijn en een simpel hapje kan eten. Zo heeft de ADAM toren voor ieder wat wils.

ADAM toren – 19de verdieping, MOON, Overhoeksplein 3 Amsterdam, 020 237 6311, restaurantmoon.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

Summary
MOON: beste uitzicht van Amsterdam
Article Name
MOON: beste uitzicht van Amsterdam