...

NEW: InStock permanent!

door | 17 jul 2015 | Amsterdam, Borrel, Diner, Hotspots, Lunch, Nieuws, Voor elke dag

Print Friendly, PDF & Email

Een tijdje terug schreef ik over pop-up restaurant InStock op het Westergastterrein: een geweldig initiatief dat voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de (menu)kaart zet door gerechten te bereiden met afgekeurde producten van de Albert Heijn. Na ruim een miljoen geredde maaltijden, volgereserveerde avonden en een enorm succes kwam InStock vorige maand met het goede nieuws: hun permanente restaurant is een feit!

Czaar Peterstraat
InStock heeft zichzelf gevestigd op een bijzonder hoekje van Amsterdam: in Amsterdam Oost, vlakbij Kattenburg, Rietlanden en het Fijnen in de Czaar Peterstraat 21. Hier zijn ze beslist de hotspot van de buurt met een groot terras vol picknicktafels, savonds sfeervol verlicht, en binnen een prachtige zaak (nog mooier dan op de Westergast als je het mij vraagt!) met een grote getegelde bar, een houten vloer, brickstone muur en opvallende verlichting.

Ontbijt, lunch, borrel en diner
Nu Instock permanent is geworden pakken ze het nog groter aan: ze zijn nu dagelijks geopend voor zowel ontbijt, lunch, borrel als diner. Vanaf 09.00 smorgens kan je er al terecht voor wisselende ontbijtjes (ei-gerechten, wentelteefjes), een brunchplank en fijne lunchgerechten (soep, salade, quiche). Alles vanaf 4 euro en 10 euro voor de brunchplank. Savonds vanaf 18.00 kan je genieten van een borrelplank (7 of 11 euro), drie-gangen diner met perfecte vegetarische opties (22,50) of een hoofdmaaltijd ‘van de toko’ (12,50). En nog steeds wordt alles bereid op basis van verspild voedsel, dagelijks opgehaald door hun food-rescue busje bij verschillende Albert Heijns in Amsterdam.

Een topconcept en echt een aanwinst voor de stad! Ik hoop dat InStock op den duur heel Nederland gaat bereiken, maar voor nu moet iedereen een bordje eten gaan redden op de Czaar Peterstraat 21. Hieronder een kleine fotoverslag!

InStock, Czaar Peterstraat 21 Amsterdam, 06 49 71 22 61, www.instock.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

IMG_1257      IMG_1272

IMG_1274      IMG_1281

IMG_1258      IMG_1266

IMG_1261      IMG_1259

IMG_1265      IMG_1267

Summary
recipe image
Recipe Name
NEW: InStock permanent!
Published On
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt