Print Friendly, PDF & Email

Er zijn een paar straatjes in het centrum van Groningen absoluut de moeite waard. De Oude Kijk in ’t Jatstraat is echt een aanrader, en zit om de hoek van de Universiteit. Er zit onder andere een moestuinwinkel, reis(boeken)winkel, koffiebrander, spelletjeszaak, een prachtige woonwinkel en een heleboel leuke culinaire hotspots. No25 was daar één van. Onze hotspot-spotter Susanne van Soes Kookt ging op onderzoek uit!

Het interieur
No25 is een restaurantje met een klein terras aan de straatkant waar je bij mooi weer lekker kunt kijken naar alle voorbij komende studenten. Binnen heeft het een lange bank langs de muur die bezaaid is met kleurige kussentjes. Meer naar achteren zit een verscholen hoekje waar je rustig met een groep(je) kunt zitten. De zaak heeft een open keuken waardoor je precies kunt zien wat er gemaakt wordt. De houten tafeltjes en lichte stoelen geven een fris en hip uiterlijk aan het interieur, een uitnodigend geheel!

Bediening
Het personeel was super vriendelijk, zowel het meisje in de bediening als de chef in de open keuken stonden echt voor de gasten klaar. Nergens werd lastig over gedaan, onze bestelling kwam snel en werd met een glimlach gebracht.

Vegetarisch smullen
De menukaart staat vol met sapjes, smoothies, koffies en interessante thee soorten. De food opties zijn niet eindeloos (altijd een goed teken naar mijn idee!) en zien er interessant uit. Zoveel mogelijk wordt in de open keuken zelf gemaakt; van de ketchup tot de mueslimix en van de jam tot de falafel. Naast de taartjes waarvoor ik kwam hebben ze ook ontbijtjes, sandwiches, salades, soepen en dineropties. Denk daarbij aan; desembrood met seizoensveggies gegrild op de Big Green Egg, artisjok-waterkers-rode linzen-cranberries-jonge geitenkaas salade, falafelpita en Indiase linzensoep. De taartjes die wij voorgeschoteld kregen vielen in ieder geval enorm in de smaak! Een voorveeld van de taartjes waren de brownie met framboos-monchou topping, cheesecake met bosbes en enorm goede worteltaart met hazelnoottopping. Ontzettend lekker en gevarieerd, een aanrader!

No25, Oude Kijk in ’t Jatstraat 25 en Rademarkt 9, Groningen, www.no25.nl 

Summary
No25: huisgemaakte heerlijkheden in Groningen
Article Name
No25: huisgemaakte heerlijkheden in Groningen
Description
Er zijn een paar straatjes in het centrum van Groningen absoluut de moeite waard. De Oude Kijk in ’t Jatstraat is echt een aanrader, en zit om de hoek van de Universiteit. Er zit onder andere een moestuinwinkel, reis(boeken)winkel, koffiebrander, spelletjeszaak, een prachtige woonwinkel en een heleboel leuke culinaire hotspots. No25 was daar één van. Hoe het daar was, lees je hier!
Author