Print Friendly, PDF & Email

Als LEKKER VEGA Recensent zijn wij door LEKKER VEGA uitgenodigd om langs te gaan bij alle restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk hebben gekregen. Deze restaurants hebben een 100% vegetarische menukaart en daarnaast wordt 50% van de gerechten óók helemaal vegan aangeboden. Een van de restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft gekregen is Obst & Gemüse in Rotterdam. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan snel verder!

Het interieur
Het interieur van Obst & Gemüse doet je echt denken aan een huiskamer en dat is ook hoe het restaurant zich profileert: als huiskamerrestaurant. Aan elke tafel staan verschillende soorten stoelen, wat het juist ook weer een geheel maakt. Als je om je heen kijkt, zie je aan de muren alleen maar kleur en heel veel foto’s en schilderijen. Het vertelt de geschiedenis van het restaurant. Bijvoorbeeld een foto van de lunchroom in Berlijn, waar de inspiratie vandaan is gekomen om dit restaurant te starten! Ook is de muurtekening van de Rotte niet te missen. Als je binnenloopt voel je je meteen thuis!

Bediening en publiek
Zodra je aankomt wordt je hartelijk ontvangen en kun je als er tafeltjes vrij zijn zelf kiezen waar je wilt zitten. Je wordt meteen vriendelijk geholpen met wat je wilt drinken en daarna is het aan jou om te kiezen wat je wilt eten. Hoe het namelijk werkt is dat er een warm en koud buffet is waar je dus zelf kunt kiezen hoe veel je van een bepaald gerecht wilt. De eigenaar vertelt met liefde over wat hij die avond heeft klaargemaakt en helpt je graag bij het maken van een keuze. Je kunt er dus voor kiezen om van alles wat te nemen of dat je bijvoorbeeld van twee gerechten een beetje neemt. De keuze is volledig aan jou! De gasten die bij Obst & Gemüse komen zijn heel divers. Jong, oud en vooral vrouwen werd mij verteld. Het is ideaal om heel de avond lang te tafelen want je kunt er voor kiezen om gewoon een tweede bordje op te scheppen!

Biologisch buffet
Het menu bestaat uit een koud en warm buffet en vele soorten biologische dranken en natuurlijk ook toetjes. Verder staat er op het menu ook een soep van de dag en kun je smullen van wisselende taarten. Voor het buffet kun je dus zelf kiezen hoe veel je van een gerecht op je bord wilt. Dit wordt dan gewogen en aan de hand daarvan betaal je een bepaalde prijs. Perfect voor als je veel of weinig trek hebt of in delen wilt eten. Jij bepaalt dus zelf de gangen!

De gerechten zijn allemaal biologisch en vegetarisch, en grotendeels veganistisch. Alle groente en fruit worden bezorgd door lokale leveranciers, en bijvoorbeeld het toetje is gemaakt door een vriend om de hoek. Zo weet je waar jouw eten vandaan komt kun je heerlijk genieten van de meest bijzonder smaakcombinaties.

Het buffet is dus opgebouwd uit koud en warm. Je kunt er dus voor kiezen om voor meerdere gangen te gaan, dan start je met een koud bordje en daarna een warm bordje. Bij het koude buffet moet je denken aan wisselende salades zoals een aardappelsalade, een pittige kikkererwten salade of een heerlijke combinatie van tomaatjes en geroosterde paprika. Ook kun je kiezen uit verschillende groenten zoals gefermenteerde komkommer en rettich of radijsjes die op een Japanse manier zijn bereid. Bij het warme buffet kun je onder andere kiezen uit een ratatouille, een risotto, zoetzure tofu of paddenstoelen in wijnsaus. Mijn tip is om meer dan 1 gerecht uit te proberen, want eigenlijk is alles lekker!

Het menu wisselt elke dag en is altijd super gevarieerd, zelf bedacht en helemaal zelfgemaakt. Als je bij Obst & Gemüse jouw reservering maakt, krijg je gegarandeerd het lekkerste van het lekkerste!  Naast dat je dit menu in het restaurant kunt eten, is er ook de optie om het te bestellen en af te halen. Verder worden er ook kookworkshops georganiseerd als dit weer mogelijk is. Heb je bijvoorbeeld geen idee hoe je een heerlijke vegetarische of veganistische maaltijd op tafel zet? Dan kun je dat tijdens een kookworkshop leren! Ook is de huiskamer af te huren voor grotere groepen.

Naast dat het restaurant volledig biologisch is, proberen ze ook voedselverspilling zo veel mogelijk tegen te gaan door gebruik te maken van de app Too Good to Go. Dit betekent dat aan het einde van de dag, de gerechten die over datum raken te gaan, voor een leuke prijs afgehaald kunnen worden om te voorkomen dat het moet worden weggegooid. Een super goed idee!

Ervaring
Op het moment dat ik aankwam bij Obs & Gemüse had ik al helemaal zin in lekker eten. Het terras zag er gezellig uit en je kunt er heerlijk in de zon zitten. Er is ruimte genoeg en je hebt een prachtig uitzicht op de Rotte. Zo valt er altijd wel iets te zien, want het is nooit saai op de Rotte. Ik kon genieten van een super lekkere biologische rosé en het eerste gerecht van het koude buffet. De eigenaar had een heerlijk bordje gemaakt met van alles wat, zodat ik zoveel mogelijk kon proeven. Ik had veel verschillende salades op mijn bordje liggen, en de verschillende smaken pasten verrassend goed bij elkaar!

Ook als je niet zo bekend bent met de vegetarische of de veganistische keuken is het juist leuk om naar dit restaurant te komen. Zo had ik bijvoorbeeld nog nooit van Freekeh gehoord, een salade die bij het koude buffet beschikbaar was. Ik heb meteen gevraagd wat dit was, want het is leuk om te weten wat je eet! De eigenaar vertelde maar al te graag dat Freekeh een graansoort is die een heerlijke bite krijgt als je ‘m kookt. Dus deze moest ik zeker proeven! De Freekeh was super lekker bereid en ook een van mijn persoonlijke favorieten van het koude buffet. Wat ik ook heel erg lekker vond, was de zelfgemaakt eiersalade en de pittige kikkererwten met feta.

Toen ik het koude buffet had geproefd, was het tijd om aan het warme buffet te beginnen. Ook hierbij stelde de eigenaar een bordje samen met van alles wat. Mijn favorieten waren de de risotto en de ratatouille, maar de zoetzure tofu vond ik ook heel verrassend en lekker! Er is dus bijna uit elke keuken een gerecht en dit maakt het menu ideaal om voor iedereen een super lekkere maaltijd te serveren.

Als laatste was ik heel benieuwd naar de granenkoffie die op het menu stond. Deze was erg lekker! Verder kreeg ik bij de koffie ook nog een toetje. En ik moet zeggen: dit is het lekkerste wat ik ook heb gegeten. Het was een veganistische griesmeelpudding geserveerd met appel, sinaasappel en bitterkoekjes. En alsof dit nog niet genoeg was, proefde ik ook nog de zelfgemaakte boterkoeken en verschillende stukjes taart. Echt een heerlijke afsluiter van een super lekker diner! Ik kom hier zeker nog een keer terug, want ik heb de hele avond genoten van heerlijke gerechten!

Benieuwd of er een restaurant bij jou in de buurt het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft? Je vindt alle restaurants hier!

Obst & Gemüse – Kerkhoflaan 145, 3034 TC Rotterdam – www.obstundgemuse.nl

Ben jij bij Obst & Gemüse geweest? Heb jij net zoals ik ook kunnen genieten van het buffet en wat was jouw favoriet? Laat het ons weten in een reactie op website, Facebook of Instagram!

 

Summary
Obst & Gemüse: biologisch en vegan eten in Rotterdam
Article Name
Obst & Gemüse: biologisch en vegan eten in Rotterdam
Description
Een van de restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft gekregen is Obst & Gemüse in Rotterdam. Lees hier onze ervaringen bij dit restaurant!
Author