Print Friendly, PDF & Email

Zo leuk als oude gebouwen, die vroeger een hele andere functie hadden, blijven bestaan en een nieuwe bestemming krijgen. Dit is ook het geval bij Grand Café De Oude Gasfabriek in Groningen. Van de gasfabriek die in Groningen in 1854 werd geopend, is alleen nog het gebouw bewaard gebleven op het Ebbingekwartier. De nieuwe eigenaren hebben het omgetoverd met alle respect voor de oude elementen tot een fijne en prachtige plek om van lekker eten te genieten. Anneloes en Janet van Wander Women gingen voor je op bezoek!

Het interieur
De Oude Gasfabriek is gevestigd in een monumentaal pand met een rijke geschiedenis. De inrichting is stijlvol en sfeervol: de prachtige hangende planten aan het hoge plafond geven deze locatie een fijne en groene vibe. Beneden is een haard met daar omheen comfortabele banken en grote fauteuils, wat ons een meteen dat gemoedelijke huiskamergevoel geeft. Op de bovenverdieping kun je een hapje eten aan de mooie tafels en stoelen met een wat industriële uitstraling.

De bediening en de gasten
Bij De Oude Gasfabriek komt een heel divers publiek, jong en oud. De vriendelijke en gastvrije medewerkers, evenals de eigenaren, gaven ons het gevoel dat we welkom waren. En, we ontmoeten zelden een kok die zo open staat voor feedback: hiermee scoort De Oude Gasfabriek ook punten!

Vegetarisch smullen
Wij vinden De Oude Gasfabriek een aanrader voor mensen die graag vegetarisch eten.Op de menukaart heb je voor allerlei ‘soorten’ eters wat wils. Je vindt er zowel plantaardige als vegetarische gerechten. In de keuken wordt onder andere gewerkt met een houtskooloven: uniek in Groningen en het zorgt voor een bijzondere smaakervaring. Op de menukaart staan leuke vega gerechten: er wordt gewerkt met verse en interessante ingrediënten zoals verschillende vergeten groentes. En daar zijn wij fan van!

Bij De Oude Gasfabriek “maken ze er graag wat moois van”, staat op hun website. En dat is ook onze ervaring: wij hadden er een heerlijke avond, met een gastvrije sfeer en lekker eten.

De Oude Gasfabriek – Langestraat 66 – Groningen – www.deoudegasfabriek.nl

Wat is jouw favoriete hotspot in Groningen? Laat het ons weten via dit formulier. Wie weet gaan wij er langs!

Summary
Oude Gasfabriek: dineren in een monumentaal pand
Article Name
Oude Gasfabriek: dineren in een monumentaal pand
Description
Zo leuk als oude gebouwen, die vroeger een hele andere functie hadden, blijven bestaan en een nieuwe bestemming krijgen. Dit is ook het geval bij Grand Café De Oude Gasfabriek in Groningen. Van de gasfabriek die in Groningen in 1854 werd geopend, is alleen nog het gebouw bewaard gebleven op het Ebbingekwartier. De nieuwe eigenaren hebben het omgetoverd met alle respect voor de oude elementen tot een fijne en prachtige plek om van lekker eten te genieten.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!