Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (2 stemmen)

Is Pekelhaaring scandinavisch? Nee. Toch krijg ik allerlei scandinavische associaties bij de simplistische, clean uitstraling van het restaurant. De kwaliteit van de eenvoud staat voorop in zowel het eten als het interieur: puur en natuurlijk. Een hele fijne plek voor ieder moment van de dag.

Het interieur
Als je naar de foto’s kijkt ben je misschien niet zo snel overtuigd van de sfeer in Pekelhaaring, toch is het er echt hartverwarmend gezellig tussen alle houten tafels, vlotte stoeltjes en design TL-lampen. Het cafe heeft deels een industriële, deels een huiskamerachtige uitstraling met grote ramen, veel hout en een strakke zwarte gevel.

De bediening
Bij Pekelhaaring is het meestal lekker druk, dus er is een snel, vriendelijk team aan het werk dat rustig blijft in de drukte en alles op rolletjes laat lopen. Verwacht geen perfectie, je krijgt gewoon waarvoor je komt en dat is ook precies de bedoeling bij Pekelhaaring. Lekker eten, gezelligheid, een ontspannen avond. De open keuken in Pekelhaaring maakt de sfeer af: hier kan je in de vitrine je eigen antipasti uitzoeken terwijl de koks ze a la minute staan te maken.

Het publiek
Pekelhaaring trekt een breed lokaal publiek aan. Het is net uit de loop van de populaire pijp waardoor ik verwacht dat het vooral een echte huiskamer is voor buurtbewoners en liefhebbers van het concept. Terwijl studenten een soepje eten, lezen twee ouderen aan de leestafel de krant, zitten er vrienden, vriendinnen, stelletjes en gezinnen.

Het eten
De kaart van Pekelhaaring staat voor puur, eerlijk en natuurlijk. De gerechten zijn overwegend Italiaans georiënteerd, maar een echte stempel kan je er niet op drukken. Favoriet is het broodje met nagelkaas paddenstoelentapenade en rucola, de saffraan-risottoballetjes, de salade van geroosterde wintergroenten met geitenkaascreme en pistachenoten, de ravioli met boerenkool bundelzwam porciniboter en parmezaanse kaas, de overheerlijke zondige melanzane en tot slot de gestoofde peer met pistacheijs en creme anglaise. Leuk: deze gerechten kan je de gehele dag door krijgen. Er is dus geen dag of avondkaart, als jij om 13.00 een toetje wil dan kan dat. Lekker doen dus!

De rekening
Bij Pekelhaaring betaal je 6,50 voor een broodje, de meeste antipasti en niet te vergeten de risottoballetjes, 9,50 voor een salade, 12,50 tot 16,50 voor een kleine of grote pasta, 16,50 voor een vegetarisch hoofdgerecht en 6,50 voor een dessert. Daarnaast is er een overzichtelijke bescheiden wijnkaart met verschillende open wijnen die vanaf 4 euro per glas geschonken worden. Water is natuurlijk gewoon uit de Amsterdamse leiding.

Pekelhaaring, Van Woustraat 127-129 Amsterdam, 020 679 04 60, www.pekelhaaring.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

IMG_8005      IMG_8003

IMG_7999      IMG_7996

Summary
Article Name
Pekelhaaring: scandinavisch buurtcafe
Description
Pekelhaaring in Amsterdam is een scandinavisch buurtcafe: minimalistisch, de kunst van de eenvoud, puur en eerlijk eten. Voor ieder moment van de dag!
Author