...

Poké Perfect: Sushi in een bowl

door | 4 aug 2017 | Amsterdam, Diner, Hotspots, Lunch, Take-away, Voor elke dag

Print Friendly, PDF & Email

Zoals de oude Hawaiianen altijd zeiden: een gezonde buitenkant begint van binnen (Tito-wijsheid ;)). En hoe kan je je binnenkant nou beter gezond houden dan met heerlijke Poké bowl? Daarom ben ik super enthousiast dat dit concept vanuit Hawaii is overgevlogen naar Amsterdam. Poké Perfect is een ideale plek voor een snelle bowl (to go) gevuld met allerlei gezonde, heerlijke producten.

Interieur
Een van mijn favoriete plekken voor casual restaurantjes in Amsterdam is de Kinkerstraat. Recht tegenover SNCKBR (LINK) vind je de nieuw geopende vestiging van Poké Perfect in Amsterdam-West. Het interieur is rustgevend licht en aangevuld met groene jungle-touches uit de natuur. De comfortabele stoelen zijn van riet en de bar is van natuursteen. Verder vind je er veel hout en bamboe (zelfs het bestek!!). Alles wijst erop dat de natuur en gezonde voeding een belangrijke rol spelen bij Poké Perfect. Een superleuk detail vond ik de boekenplanken met Hawaiiaanse reis- en kookboeken om je in even in de tropische sferen te wanen.

Bediening en gasten
Om half 7 werden we hartelijk ontvangen door de Pokébowl-masters die al helemaal klaar stonden met alle verse ingrediënten in de aanslag. In het begin was het vrij rustig, maar rond 7 uur stroomde Poké perfect vol met Amsterdammers die na hun werk een bowl met vitaminen mee naar huis namen of samen met vrienden/vriendinnen genoten van de gezonde gerechten. Bij Poké Perfect kan je alle tijd nemen om bij te kletsen en lekker te tafelen, maar het is ook de ideale plek als je een snelle, gezonde maaltijd wilt eten en geen zin hebt in de afwas.

Vegetarisch smullen
‘Treat your body like a temple’ is één van de motto’s bij Poké Perfect. Met deze gedachte waren de eigenaren verrast dat er in Amsterdam zo weinig écht gezonde plekken zijn voor een snelle maaltijd. Daarom hebben ze het concept van sushi in een bowl meegenomen naar onze hoofdstad. Bij Poké Perfect kan je kiezen om zelf een bowl samen te stellen of één van de bowls van de kaart te proberen. Als basis kan je kiezen uit sushirijst, sla, boerenkool of quinoa. Vervolgens kies je premium met als vegetarische optie knapperige tofu. Om de bowl compleet te maken zoek je verschillende lekkere toppings uit, zoals mango, zeewier, zoete aardappel, edamame en nog veel meer. Als laatste kies je een frisse saus en sluit af met een final touch, zoals geroosterde zeewiervlokken. Ook kan je kiezen voor een Sushirrito waarbij je sushiwrap gevuld wordt met allemaal verse groentes en fruit. De eigenaar van Poké Perfect Kinkerstraat is helemaal vegetarisch opgegroeid, maar heeft besloten om op zijn 24e wel vis te gaan eten. Daarom staan voornamelijk groentes en vis in de hoofdrol bij Poké Perfect.

Aloha ‘oe! (dat je omringd mag zijn met liefde)

Poké Perfect, Kinkerstraat 71a Amsterdam, +31 20 737 25 03, http://pokeperfect.nl/
Poké Perfect, Prinsengracht 502 Amsterdam, +31 20 221 54 35, http://pokeperfect.nl/

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

Summary
Poké perfect: Sushi in een bowl
Article Name
Poké perfect: Sushi in een bowl
Description
Zoals de oude Hawaiianen altijd zeiden: een gezonde buitenkant begint van binnen. Dat kan zeker met een heerlijke Poké bowl van Poké Perfect Amsterdam!
Author
Anne Bolten
Volg Anne

Anne Bolten

Social Media Redacteur at De Hippe Vegetariër
Anne is de Social Media Expert van De Hippe Vegetariër. Een ambitieuze jonge dame die Geneeskunde studeert en daarnaast enorme affiniteit heeft met goede gezonde voeding dankzij haar opstandige darmen. Gelukkig heeft ze daar amper meer last van sinds ze een eetpatroon heeft gevonden dat bij haar past. Genieten doet ze nog steeds elke dag!
Anne Bolten
Volg Anne

Latest posts by Anne Bolten (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt