Print Friendly, PDF & Email

Restaurant Pompstation stond al heel lang op mijn lijstje. Van meerdere mensen had ik gehoord dat het een bijzondere locatie is met een goede sfeer. Helaas was de menukaart steeds zo vlezig dat ik het nooit geprobeerd heb, tot nu! Want Pompstation gaat met z’n tijd mee en hanteert nu naast het steakmenu een seizoensmenu vol groenten en dat kunnen ze best! Live muziek erbij, kaarsjes aan en ontspannen genieten.

Het interieur
Pompstation ligt in Amsterdam Oost, niet ver Panama en het Javaplein. Het is gevestigd in een prachtig oud pand met een metershoog plafond en hoge ramen dat nu nog steeds – jawel – een waterpompstation is! Onder het restaurant wordt de volledige waterhuishouding van Amsterdam gereguleerd, en dat voel je tijdens het eten! Verder heeft het restaurant, verdeeld over twee verdiepingen, een hele ontspannen aankleding met mooie houten tafels, linnen servetten, sfeervolle kaarsen, een in het oog springende bar en iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag live muziek! Met de zomer op het grote terras is dat natuurlijk helemaal een feestje (check hiervoor ook even de speciale programmering).

De bediening
De bediening bij Pompstation is heel ontspannen. Lieve, vriendelijke mensen die mee swingen met de tunes en goed inspelen op de behoefte van alle verschillende gasten. Qua uitstraling misschien een tikje alternatief maar vooral ook liefhebbers van de muziek, het gekke gebouw en de kwaliteit van eten. Mensen waar je blij van wordt!

Het publiek
Wat mij opviel bij Pompstation is dat het echt een ontspannen, ingetogen restaurant is waar iedereen lekker zichzelf is. Van jong tot oud is aanwezig. Mensen komen voor een drankje en een dansje, voor een romantisch diner voor twee of gezellig met een grote groep collega’s of vrienden. Dankzij de verdeling van de vide en de beganegrond is het restaurant perfect geschikt om verschillende sferen te creëren. Zit je liever dichtbij de muziek? Aan de bar? Of met een groep in een eigen hoekje? Het kan allemaal.

Het eten
Het zal niet vaak voorkomen in mijn persoonlijke restaurantgids, maar Pompstation is dus gespecialiseerd in vlees. Enerzijds dus een rare keuze voor mij, maar ik benadruk zo graag dat je als vegetariër soms geweldig terecht kan in de leukste restaurants waar je het allerminst van zou verwachten. Pompstation is er precies zo eentje. De chef heeft heel veel affiniteit met groenten en vindt het dus alleen maar een uitdaging om dat beter op de kaart te zetten. Dat doet Pompstation nu dus ook dankzij een seizoensmenu waarin vegetarische gerechten een hoofdrol spelen.

Vegetarisch smullen
In de praktijk betekende dit dus voor het voorgerecht keuze uit witte asperges met truffelolie, gevulde krokante courgettebloem met een vulling van ricotta en vadouvan of een witlofsalade met appeltjes, amandelen en een witte chocolade vinaigrette. Als hoofdgerecht keuze uit een heerlijke bietencarpaccio met drie soorten biet, kikkererwtenpuree en geitenkaaskroketjes, een geweldige less-is-more vegaburger (een van de lekkerste die ik ooit gegeten heb! – wel super pittig) met tempeh, tauge, rode peper en koriander en tot slot een een apart gerecht met filodeeg, spinazie, huisgemaakte kaas en aubergine. De bietencarpaccio vond ik echt fantastisch, het filodeeggerecht sloeg een beetje de plank mis, maar overall zou ik willen zeggen heel smaakvol, met een creatieve touch en bovendien heel veel potentie om vegetarisch ook hier echt op de kaart te zetten!

De rekening
Bij Pompstation betaal je gemiddeld 10 euro voor een voorgerecht, 20 euro voor een hoofdgerecht (of 16 euro voor de vegaburger – aanrader!) en 8 euro voor een dessert. Hierbij moet vermeld worden dat Pompstation ook een geweldige en betaalbare wijnkaart heeft met wijnen uit alle windstreken met voor ieder wat wils. Hiermee is je avond wining & dining met live music compleet!

Pompstation, Zeeburgerdijk 52 Amsterdam, 020 69 22 888, www.pompstation.nu

IMG_0382     IMG_0376

IMG_0384      IMG_0388

 IMG_0400     IMG_0398

IMG_0404      IMG_0407

Summary
Pompstation: music, wine & dine
Article Name
Pompstation: music, wine & dine

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!