Print Friendly, PDF & Email

Restaurant JAQ is een nieuwe parel in hartje Rotterdam. Wij mochten langskomen om te proeven, nog voordat de deuren officieel geopend waren. Inmiddels is het restaurant na een knallend openingsfeest van start gegaan en kun je hier terecht om te brunchen, lunchen, borrelen of dineren!

Het interieur
Het eerste wat opvalt aan JAQ is het interieur. Vanaf de straat schittert het door de grote glazen deuren. Een stijlvolle open ruimte met gouden details, planten en comfortabele meubels in zachte kleuren. Hoewel gevestigd onder het imposante Hilton Hotel, doet de inrichting toegankelijk en uitnodigend aan. Bij binnenkomst word je verwelkomd door de woorden ‘hello gorgeous’, de slogan van het restaurant, die als een kunstwerk hangend voor het raam te bewonderen zijn. Alsof ze willen zeggen: je bent prachtig, geniet ervan! Door de zaak heen is nog meer kunst tentoongesteld, zoals een groot wandschilderij.

    

Het personeel
Het tweede wat opvalt is het personeel waardoor we vriendelijk worden begroet. Het team is jong, enthousiast en ambitieus. De manager is een jonge meid en gaat erg leuk om met het personeel dat erg vriendelijk is naar de gasten. De chef kwam even bij ons aan tafel zitten om alle vegetarische gerechten toe te lichten. Er werd ook echt de tijd genomen om al onze vragen te beantwoorden. Aan het eind van de lunch klonk een hard applaus voor de organisatie en de rest van het keukenpersoneel, want je gasten een onvergetelijke dag bezorgen doe je natuurlijk niet alleen.

Duurzaam
Hoewel het menu niet volledig vegetarisch is, wordt er bij JAQ zeker waarde gehecht aan duurzaamheid. Zelf merken zij dat er een groeiende vraag is naar vegetarisch en veganistisch eten. De chef vertelde dat hij daarom vindt dat hier in het menu ook aandacht aan kan worden besteed, onder voorbehoud dat het goed smaakt. Met die voorwaarde hebben ze veel vegetarische gerechten weten te creëren. Ze hebben echt hun best gedaan, er is genoeg om uit te kiezen. Smaken doet het zeker!

Het menu
Op het menu is er keuze uit een goed gevulde budha bowl in de vorm van een salade (met sushi rijst, pindadressing en verse groenten) en in de vorm van een budha bowl soep (met kokos, eiernoedels, zoete aardappel en verse groenten). Daarnaast is er een Ceasar bowl te vinden. Er zijn ook verschillende warme gerechten zoals een geroosterde tomatensoep en een puree van aardpeer, peterseliewortel en truffelaardappel. Al deze gerechten zijn veganistisch! De JAQshuka is niet vegan, wel vegetarisch, en ook zeker een aanrader.

De sfeer
JAQ is een hele mooie plek om binnen te lopen voor een drankje en een hapje. Doordat het midden in het theaterdistrict van Rotterdam en in de buurt van uitgaansgelegenheden ligt, is JAQ heel erg geschikt om de avond te eindigen, of beginnen! Ook om iets te vieren kan je hier terecht. Het is er namelijk chique, maar niet té. Het is gezellig en ook zeker heel betaalbaar. Een fantastische plek om te proosten en het weekend in te luiden!

       

Restaurant JAQ – Kruiskade 9, 3012 EE Rotterdam – https://www.restaurantjaq.nl

Ben jij al een keer bij restaurant JAQ geweest? Of wil je er nog graag naartoe? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Hotspot: restaurant JAQ
Article Name
Hotspot: restaurant JAQ
Description
Een nieuwe parel midden in hartje Rotterdam: restaurant JAQ. Een prachtplek om te lunchen, brunchen, borrelen of dineren!
Author