Print Friendly, PDF & Email

We hebben er in Utrecht weer een nieuwe hotspot bij! Rum Club is de nieuwste aanwinst, waar je zeker weten heen wilt. Op het kleurrijke terras aan de gracht in het centrum, of in een van de tropische ruimtes kun je genieten van de meest hippe cocktails en (vegan) plateaus. Ook kun je er ‘s avonds een dansje wagen. Een must go!

Het interieur
Aan de gezellige Oudegracht, de winkelstraat van Utrecht, bevindt zich Rum Club. In de zogeheten Werfkelders, de ruimtes aan het water met ronde boven, wisten de eigenaren een heel toffe plek te creëeren. Er zijn allerlei verschillende knusse ruimtes gecreëerd, waarin je het gevoel hebt dat je in een resort in een Caribisch gebied zit. De inrichting is vrij hysterisch en je moet er van houden, maar grote kans dat je dat zeker doet! De groene en roze tinten met alle tropische accessoires die er zijn, maken het een vrolijk en zomers geheel. En is het zonnig weer? Dan moet je zeker weten een plekje aan een van de gekleurde tafels aan het water veroveren!

De bediening en de gasten
Bij Rum Club vind je vooral jonge, hippe mensen. Bijna allemaal genieten ze van een grappige cocktail (in een flamingo of schelpen beker) en het eten. Niet zo gek ook dat jong Utrecht massaal op de nieuwe hotspot afvliegt, want overal op Instagram zie je de foto’s voorbij komen en is het the talk of the town. Net zoals de gasten, werken bij Rum Club vooral jonge mensen. Ze zijn super vriendelijk en komen vaak genoeg langs om te checken of alles goed is. Het eten kwam dan ook heel snel, alleen op de cocktails moesten we behoorlijk lang wachten. Maar die waren super lekker – dus daar doen we niet moeilijk over!

De vegan platters
Het concept bij Rum Club is heel simpel: je bestelt een platter en mag per ‘onderdeel’ twee gerechtjes uitkiezen. En het voorgerecht? Dat is gewoon een klein platter 😉 Wij gingen natuurlijk voor allebei de platters, zodat we alle vegan gerechtjes konden proeven! Want hoewel er een hoop vlees en vis op de kaart staat, kun je dus prima een geheel veganistisch plateau proeven. Je hebt dan minder keuze, maar dat mag de pret niet drukken! Bovendien komen er naast jouw keuzes een aantal bijgerechten, waar je absoluut blij van wordt. Watermeloensalade, gegrilde mais, coleslaw en flatbread met de lekkerste dips zoals bietenhummus en limoen aioli.

Vegan opties
Als vegan gerechtjes kregen wij ten eerste de Carribean fried cauliflower, spring rolls en cheesy arepa’s, die ze voor ons vega hadden gemaakt. Allemaal super lekker en een flinke portie, maar daar waren wij alleen maar blij mee. Verwacht niet dat je echt een voorgerechtje krijgt, je kunt het eerder zien als allerlei kleine hapjes die je tegelijkertijd geserveerd krijgt. Bij ons ‘hoofdplatter’ kozen wij voor de vegan tonijn, vegan mini burger, sweet potato fries, rainbow salad, poke bowl en vegan curry. De salade en curry waren prima en de frietjes waren heerlijk (vooral met de avocado aioli!), maar het meeste verrasten toch echt de vegan alternatieven ons. Ik heb nog nooit vervangers gegeten die zó echt leken! De burger inclusief plantaardige kaas was super lekker en bij de vegan tonijn sashimi dacht ik zelfs dat wij per ongeluk de ‘echte’ tonijn hadden gekregen. De bediening legde ons uit dat dit toch echt de vegan tonijn is, gemaakt door Vegan Junk Food Bar. Met de marinade en smaakmakers zoals bosuitjes was het net als echte sashimi – wat een uitvinding! Ditzelfde gold voor de vegan zalm, van dezelfde maker, die we in de poke bowl kregen. Ik ben fan!

Cocktails
Zoals de naam al zegt, bij Rum Club mogen lekkere drankjes natuurlijk niet achterblijven. Naast dat ze 200 (!) soorten rum serveren, kun je er ook terecht voor de allerlekkerste en vooral allerleukste cocktails. Een I’m in love with the coco of een You used to call me on my shellphone, anyone? Wij namen onder andere de frozen margarita: lekker, maar heel sterk! Ook genoten we van een zoete cocktail met gin, limoen, honing, passievrucht en limonade en een andere zoete (maar sterke) met rum, mango, limoen en grapefruit soda – gezellig geserveerd in een enorme schelp en flamingo. En niet alleen tijdens het eten kun je genieten van een cocktail, maar in het weekend kun je ook tot in de late uurtjes dansen met een drankje in je hand!

Rum Club – Oudegracht aan de Werf 111 – Utrecht – www.rum-club.nl

Summary
Rum Club Utrecht: vegan platters & cocktails aan de gracht
Article Name
Rum Club Utrecht: vegan platters & cocktails aan de gracht
Description
Rum Club is de nieuwste aanwinst van Utrecht, met een kleurrijk terras aan de gracht in het centrum, waar je geniet van hippe cocktails en vegan plateaus.
Author