SAM Soup and more: duurzaam eten en shoppen
Lauren Kreijger

SAM Soup and more: duurzaam eten en shoppen

vrijdag 14 juni 2019
De naam zegt het al, bij SAM Soup and more hebben ze meer dan alleen soep. Bij deze relatief nieuwe hotspot kun je terecht voor zowel soep als woonaccessoires, kleding en smakelijke vegetarische en vegan gerechtjes. Oftewel, wij kunnen hier twee van onze favoriete bezigheden combineren: shoppen én eten!

Het interieur
SAM Soup and more straalt een heerlijk huiselijke sfeer uit. Het is bijna alsof je in iemand zijn woonkamer zit. De ruimte is licht, heeft rustiek gekleurde muren en is gezellig aangekleed met bij elkaar gestylde woonaccessoires en snuisterijen. Veel, maar niet te veel. Er is voldoende ruimte voor zowel een shopsessie als een lekkere lunch. De linkerkant wordt met name gedomineerd door kleding en de rechterkant door woonaccessoires. De producten zijn bijna allemaal duurzaam geproduceerd, want duurzaamheid staat bij SAM Soup and more hoog. Dan zijn er nog de gedeeltes waar gegeten kan worden, in totaal drie. Er kan in het raamkozijn van SAM gezeten worden, waar je onder het genot van een vegan cakeje lekker mensen kan kijken. Je kunt ook zitten aan de grote tafel in het midden van het tentje of aan de bar achterin. Elke locatie is zo geplaatst dat je je volledig betrokken voelt bij de rest van de zaak.Bediening en gasten
Tijdens ons bezoek werden wij ontvangen door de eigenaresse van SAM Soup and More, Monique Schüssler. Een onwijs vriendelijke, behulpzame en gezellige vrouw die ons het gevoel gaf meer dan welkom te zijn. Dat deed ze niet alleen bij ons, ook bij de andere klanten. Voor iedere klant maakte ze even de tijd om een praatje te maken en vertelde zij met liefde over haar nieuwe zaak en haar producten. Ze gaf ons de kans van elk van de soepjes een klein hapje te proeven, zodat we zeker wisten de goede keuze te maken. Na die keuze gemaakt te hebben, stonden binnen no-time twee goed gevulde soepkommen, twee lekkere bijgerechtjes en frisse drankjes voor onze neus. Wat een service!

Vegetarisch smullen
SAM Soup and more is de naam, dus het lijkt mij meer dan logisch te beginnen met de soep. De soepen van SAM worden gemaakt in samenwerking met Esther's Cookery, een kookstudio en cateraar. Samen komen zij iedere week weer met een nieuw smakelijk menu aan minimaal 4 verschillende vegan soepen. Van spicy pindasoep tot zoeteaardappelsoep met miso of rodebietensoep met appel en pittige gember. Maar soep is dus niet het enige wat SAM aanbiedt. Er staan ook een aantal vega(n) bijgerechtjes zoals mini pita's met truffelboter/zoete aardappel falafel/humus, veggie muffins, feta bladerdeeg hapjes en warme en koude dranken op het menu.

Op aanraden van Monique kozen wij voor een Selderij-harissa en tomaat met gegrilde aubergine soep. Daarnaast kregen wij een veggie muffin en feta bladerdeeg hapje en twee Fentiman's limonades. Over de soepen kunnen we maar één ding zeggen: hier is duidelijk veel aandacht en liefde in gestoken. Rijk aan smaken, uniek en heerlijk. De bijgerechten waren misschien niet heel bijzonder, maar wel erg lekker voor erbij. Na een grote kom soep en een aantal bijgerechtjes op te hebben, zaten wij goed vol en was er helaas geen ruimte meer om een van de vega(n) cakejes uit te proberen. Dat kan maar één ding betekenen: wij zullen hier zeker terug moeten komen!Ben jij bij SAM Soep and more geweest, of wil je er graag heen? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

SAM Soup and more – Van Woustraat 66 – 1073LN Amsterdam 

1 Reacties

Sam Rocks!!! Mijn zen huiskamer in Amsterdam Bij Monique altijd gezellig :) X judy

11:51 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.