Print Friendly, PDF & Email

Als LEKKER VEGA Recensent zijn wij door LEKKER VEGA uitgenodigd om langs te gaan bij alle restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk hebben gekregen. Deze restaurants hebben een 100% vegetarische menukaart en daarnaast wordt 50% van de gerechten óók helemaal vegan aangeboden. Een van de restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft gekregen is Sharp Sharp in Rotterdam. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan snel verder of lees ons blog op de site van Lekker Vega!

Het interieur
Sharp Sharp ligt in het zuiden van Rotterdam, vlakbij de Erasmusbrug. Zodra je binnenkomt zie je de vitrine met al het lekkers. Wat verder opvalt is dat je soms een neushoorn ziet. Er is een beeldje en een foto en op het reserveringskaartje wordt de neushoorn ook genoemd. Ik vraag me af of hier een verhaal achter zit en Frank, een van de eigenaren, vertelt mij dat de neushoorn ook vegan is, net zoals de producten die ze verkopen bij Sharp Sharp. Als er dan iemand is die zegt dat je niet sterk wordt van plantaardig eten, kun je altijd verwijzen naar de neushoorn, een van de sterkste dieren op de wereld!

Bediening en publiek
De mensen die bij Sharp Sharp komen zijn vooral mensen met een hart voor zoet en duurzaamheid. Om je heen kun je mensen zien die aan het werk zijn onder het genot van koffie of thee met natuurlijk een taartje of een koekje erbij. Ook zie je vriendinnen die afspreken om bij te kletsen terwijl ze aan het ontbijten, lunchen of high tea’en zijn. Voor kinderen is Sharp Sharp ook geweldig want alle taarten zijn zo kleurrijk dat het een feestje is om er eentje uit te kiezen! En wat nou als je niet kan kiezen? Dan kan je altijd advies vragen aan een van de medewerkers. Zij vertellen graag over hun favoriete producten en raden je graag iets aan op basis van jouw smaakvoorkeur. Ook tijdens het eten was de bediening heel attent en er werd om de zoveel tijd gevraagd of alles nog naar wens was en of ik nog iets nodig had. Dit is heel erg fijn want zo kom je nooit wat te kort!

Taartjes, koeken, gebakjes
Het menu van Sharp Sharp is zo groot dat het lastig kiezen is. Met meer dan 30 taartjes, verschillende koeken, een thee en koffie kaart én een lunchkaart, kun je bij Sharp Sharp terecht voor een heerlijke lunch of om een gebakje te eten. Frank vertelde mij dat ze constant experimenteren om ervoor te zorgen dat geen 1 gebakje saai is. Met wel meer dan 200 verschillende soorten kruiden in de bakkerij lukt dat ook zeker. Klinkt bijvoorbeeld de Confetti Cake of de Choco Galaxy niet als iets wat je móet uitproberen? Naast de taartjes en de koeken verkopen ze ook granola die ze ook gebruiken in hun smoothiebowls. De Flowergranola is een van de populairste. En kan je niet genoeg krijgen? Dan kun je het allemaal kopen in de cakestore die ze hebben!

Bij het maken van de recepten wordt ook nagedacht over hoe het zo groen mogelijk kan. Zo proberen ze alle ingrediënten zo dicht mogelijk bij de bakkerij te verkrijgen en alles wat ze zelf kunnen maken, wordt ook zeker zelf gemaakt. Zo hebben ze een zo klein mogelijke footprint en kun jij dus zorgeloos genieten.

Ervaring
Tijdens mijn bezoek heb ik zoveel lekkere dingen mogen uittesten! Eerst kreeg ik een thee van bloemen met een beetje melk. Door de kleur van de bloemen werd de thee blauw. Ik heb nog nooit zoiets lekkers geproefd dat er ook zo mooi uitzag! Verder maakte Frank voor mij van alles klaar. Het eerste wat op tafel kwam was de Toast the Bread belegd met jalapeño’s, no-cheese, biet, spinazie en pommelet. Ideaal voor de hartige eter! Wat ik verder nog mocht proeven was een van de Veggie Breads met tomaat en olijf. Deze is ook super lekker en een goede afwisseling met al het zoete wat op het menu staat. Naast de broodjes had Frank een geweldige kaasplank gecreëerd. De kaasjes die erop lagen waren een mosterdtaartje, een jalapeño’s taartje, een Grieks taartje en een komijn taartje. Omdat de meeste gerechten op de menukaart zoet zijn, had ik niet verwacht dat een jalapeño’s taartje zo lekker kon zijn! De kaasplank werd afgemaakt met twee zoete smaken, een citroentaartje en een bessentaartje.  Dit is echt de meeste bijzondere en lekkere kaasplank die ik ooit heb gegeten.

Na de kaasplank mocht ik ook nog een bananenbrood en de Beetsy Muffin proeven. Deze zijn ideaal als je koffie of thee komt drinken. Het bananenbrood bevatte ook nootjes die zorgden voor een lekkere bite en een goede smaak. De Beetsy Muffin was heerlijk! Niet te zoet en goed van smaak. Deze wil je echt een keer eten, net zoals de andere muffins die ze verkopen.

En als dit nog niet genoeg was, kreeg ik ook nog de kans om heel veel verschillende taartjes en koekjes uit te proberen! Zo had ik een bord vol met kleine stukjes en nog steeds te veel om op te eten. Gelukkig kan je altijd een box krijgen waarin je de gebakjes die je niet helemaal op hebt gekregen mee naar huis kan nemen. Het lekkerste op dit bord vond ik de U.V.O (Unidentified Vegan Object). Dit is een gevulde chocolade bonbon die heerlijk knapperig vanbuiten is en heel smaakvol vanbinnen!

Benieuwd of er een restaurant bij jou in de buurt het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft? Je vindt alle restaurants hier!

Sharp Sharp – Hillelaan 28, 3072 JD Rotterdam – www.sharpsharp.nl

Ben jij al bij Sharp Sharp geweest om van de heerlijke taarten of koekjes te proeven? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
Sharp Sharp: de lekkerste vegan taartjes die er zijn!
Article Name
Sharp Sharp: de lekkerste vegan taartjes die er zijn!
Description
Sharp Sharp in Rotterdam heeft het LEKKER VEGA Keurmerk gekregen. Daar moesten wij natuurlijk langs. Hier lees je onze ervaringen!
Author