...

Spaghetteria Rotterdam: de pastabar aan de Nieuwe Binnenweg

door | 3 jul 2020 | Diner, Hotspots, Rotterdam, Voor elke dag

Print Friendly, PDF & Email

Pasta eet je met een…? Juist. Met een vork. Zo doen ze dat in Italië én zo doen ze dat nu ook in Rotterdam bij Pastabar Spaghetteria aan de Nieuwe Binnenweg! Verse pasta’s eten met een vork aan lange tafels in een ongedwongen sfeer, dat is pasta eten bij Spaghetteria. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees snel verder.

Het interieur
Bij binnenkomst merk je direct dat er een goede sfeer hangt in de pastabar, verschillende gezelschappen aan lange tafels die gezellig pasta aan het eten zijn. Deze ongedwongen sfeer verwelkomt je direct. Aan het raam zie je een lange bar, waar je al etende kunt uitkijken op het langslopende publiek op de Nieuwe Binnenweg. Verder is de ruimte licht en kijk je uit op de open keuken waar alle verschillende pasta’s met liefde worden bereid. Neem plaats aan de tafel die vol staat met olijfolie, balsamico, peper en zout. En schenk ook alvast een glaasje water in uit de karaf en glazen die voor je klaar staan. Een warm welkom, nu is het tijd voor pasta!

Bediening & publiek
Bij Spaghetteria wordt er normaliter (lees: pre-corona) niet gewerkt met reserveringen waardoor je op ieder moment kunt aanschuiven aan een van de lange tafels of aan de bar bij het raam. In het nieuwe-normaal, moet je natuurlijk wel even reserveren 😉 maar dit mag de pret niet drukken, de tafels zijn groot genoeg om voldoende afstand te houden, waardoor jij net als normaal kunt genieten van je pasta.

Vega(n) pasta’s
Wanneer je aanschuift bij Spaghetteria begin je natuurlijk eerst met antipasti met grissini (knapperige Italiaanse soepstengels), olijven, tapenade, kaas en bruchetta. Om vervolgens een keuze te maken uit de vegetarische pasta’s: penne al’ arrabbiata met tomatensaus en chili, knoflook, peterselie, en pecorino romano (ook vegan mogelijk, simpelweg zonder de pecorino romano) of de ravioli al taleggio e noci, ofwel ravioli met een vulling van taleggiokaas en walnoten met boter, salie en ricotta. Toen wij er waren was de ravioli er nog niet, daarom kozen wij voor de gnocchi met paddenstoelen, ook lekker! Je snapt wat dit betekent, snel terug om ook de ravioli te proeven!

Verder op de menukaart
Leuk om te weten is dat er op de menukaart van Spaghetteria net zo veel vis, vlees als vega opties op de kaart staan, namelijk van ieder twee stuks. Zo kun je gerust aanschuiven met ieder gezelschap. Neem voor de eventuele vlees- of viseter in het gezelschap alvast een kijkje op de nieuwe menukaart. Voor extra groente on the side, bestel je de salade van rucola met radijs en peccorino romano. Heb je na de antipasti en pasta nog ruimte over iets zoets, kies dan voor de befaamde Spaghetteria tiramisu al Marsala, een cannolo al cioccolato of de frisse sgroppino. Die laatste is mijn persoonlijke favoriet, want wow! Daar wil je na de maaltijd wel een plekje voor overhouden, zo lekker!

Al met al..
Zijn wij erg enthousiast over Spaghetteria Rotterdam, je kunt hier zorgeloos aanschuiven en je favoriete pasta bestellen. Een groot bord pasta voor je en kunnen bijkletsen met leuk gezelschap, meer heb je eigenlijk ook niet nodig toch? Ga langs bij de pastabar voordat je naar de film gaat, na een lange dag werken, of gewoon op zondagavond om het weekend rustig af te sluiten met comfort food. Ik ga in ieder geval snel nog een keertje terug, want eten bij de Spaghetteria is altijd een goed idee als je het mij vraagt!

Spaghetteria Rotterdam – Nieuwe Binnenweg 77 – 3014 GE Rotterdam – www.spaghetteria-pastabar.nl

Ben jij bij Spaghetteria Rotterdam geweest om de verschillende pasta’s van de menukaart te proeven? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Spaghetteria Rotterdam: de pastabar aan de Nieuwe Binnenweg
Article Name
Spaghetteria Rotterdam: de pastabar aan de Nieuwe Binnenweg
Description
Verse pasta’s eten met een vork aan lange tafels in een ongedwongen sfeer, dat is pasta eten bij Spaghetteria. Lees snel onze ervaringen!
Author
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt