Print Friendly, PDF & Email

Heb jij nog geen plannen voor dit Pinksterweekend? Ga dan naar een food festival! In allerlei verschillende steden in Nederland verzamelen de meest creatieve foodtrucks zich om jou te verrassen met hun smakelijke gerechten. In deze lijst vind je tips voor dit weekend en later in het jaar! Welke stad doe jij aan?

Rrrollend foodtruck festival
Rrrollend noemt zichzelf het meest knusse foodtruck festival van Nederland. Je vindt er eten van allerlei foodtrucks en entertainment in de vorm van jazz bandjes en dj’s. Alle leeftijden zijn welkom, ook voor kinderen is er genoeg vermaak! Je kunt het festival nog bezoeken in  Rotterdam (dit weekend!), Leeuwarden, Alkmaar, Arnhem, Den Haag, Gouda, Leiden en Vught. Op de website vind je de precieze data per stad!

Festival TREK
Festival TREK bestaat nu al zes jaar! Het festival trekt door het land heen met hun foodtrucks, zodat iedereen er van kan genieten. Dit jaar kun je nog bij TREK terecht in Utrecht (dit weekend!), Enschede, ‘s-Hertogenbosch, Amsterdam en Den Haag. Check de website voor de precieze data! Op TREK vind je allerlei verschillende foodtrucks, heerlijke drankjes en entertainment door verschillende theatermakers.

Lepeltje Lepeltje
Ook Lepeltje Lepeltje is een foodtruck festival dat heel Nederland rondreist. Dit jaar kun je nog naar Lepeltje Lepeltje in Zwolle (dit weekend!), Amersfoort (ook hier dit weekend!) en Utrecht, Check de website voor de precieze data. Je vindt er een hoop foodtrucks, muziek en activiteiten voor kinderen!

Eten Op Rolletjes
Ook Eten Op Rolletjes doet dit jaar nog verschillende steden aan, dus genoeg kans om het festival te bezoeken! Je vindt het festival dit weekend in Ede en verder in Arnhem, Haarlem, Deventer, Purmerend, Utrecht en Wageningen. Bekijk de website voor de precieze data!

De Parade
De Parade is niet helemaal een food festival, maar mag in dit rijtje toch niet ontbreken. Het is een theaterfestival met meer dan 80 verschillende voorstellingen – toneel, dans en nog veel meer. Daarnaast zijn er verschillende restaurants en foodtrucks. Over het terrein verspreid zijn er verschillende barren met o.a. cocktails en speciaalbieren die je kunt drinken op de meest gezellige terrassen van de hele stad. De Parade staat in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Gin Festival
Geen food festival, maar een gin festival! Dit weekend kun je in Utrecht genieten van maar liefst 120 soorten gin. Later in het jaar kun je nog terecht in Rotterdam, Leiden, Den Haag en Eindhoven. Bekijk de website voor de precieze data!

Kannen & Kruiken
Later dit jaar kun je in Zwolle, Amersfoort en Maastricht genieten op het festival Kannen & Kruiken. Hier kun je terecht voor eten, maar vooral voor de lekkerste bieren en wijnen! Bekijk de website voor de precieze data!

Naar welk food festival ga jij? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

De foto is afkomstig van food festival Lepeltje Lepeltje. 

Summary
De food festivals die je (dit Pinksterweekend) wilt bezoeken
Article Name
De food festivals die je (dit Pinksterweekend) wilt bezoeken
Description
In allerlei verschillende steden in Nederland verzamelen dit Pinksterweekend de meest creatieve foodtrucks zich om jou te verrassen met hun gerechten!
Author