Print Friendly, PDF & Email

De bekende brunch bar Staring at Jacob wordt ’s avonds overgenomen door het team van Ku Kitchen & Bar. Deze nieuwe, verrassende combinatie kreeg de naam Staring at Jacob x Ku West. Overdag kan je hier terecht voor een echte Amerikaanse brunch met bijbehorende cocktails. Maar ’s avonds reis je naar de andere kant van de wereld voor de verse Japanse sushi en robatayaki grill groentespiesjes.

Interieur
De knusse brunchbar Staring at Jacob is gevestigd aan de Jacob van Lennepkade in Amsterdam West. Het restaurant is een mix van moderne New Yorkse meubels met vernieuwende Japanse sferen. Er hangen grote industriële lampen en aan de bar staan mooie hippe barkrukken. Als je iets verder loopt zie je dat er ook overal Japanse details zijn ingebracht. Zo hangt er voor het toilet een Aziatische kralengordijn en hangen er aan het plafond wilde planten. We namen plaats aan een tafeltje vlakbij de open keuken, zodat we konden zien hoe alle Japanse grillgerechten werden bereid door de chefs. Wat ik echt prachtig vond was het servies: alle borden, kommetjes, bekers en zelfs de stokjes waren van een andere soort natuursteen. Ook lagen er prachtige banaanbladeren op de borden waar sushi op werd geserveerd.

Bediening en gasten
Vorige maand werden wij uitgenodigd om naar het openingsfeest van Ku Kitchen & Bar bij Staring at Jacob te komen. Het was super druk en we kregen heerlijke Japanse hapjes en cocktails. Omdat we ook wel benieuwd waren naar het restaurant op normale avonden kregen we de uitnodiging om er ’s avonds een keer te komen dineren. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen! We werden hartelijk ontvangen door de bediening. De serveerster gaf bij elk gerecht een uitleg over wat het precies is en kon ons van alles vertellen over de samenwerking van Ku Kitchen & Bar en Staring at Jacob. Ook was ze erg eerlijk over de gerechten en kon ze goed advies geven. Achter de bar maakten het barpersoneel heerlijke cocktails en in de keuken zag je de koks hard aan het werk met allerlei verse ingrediënten

Vegetarisch smullen
Is Japans eten alleen voor vlees-en viseters lekker? Zeker niet! Bij Staring at Jacob x Ku West speelt juist groente een grote rol. Op het menu staan super veel gezonde, vegetarische Japanse gerechten. Je kunt verschillende kleine hapjes bestellen en delen met je tafelgenootjes. Voor ons hadden de koks een speciaal vegetarisch menu samengesteld. We begonnen vooraf met gemarineerde aubergine met gember, peper en knoflook. Dit gerechtje was echt heerlijk vol van smaak! Vervolgens kregen we mijn lievelingsgerecht, vegetarische gyoza met sojal-limoensausje. Deze Japanse dumplings waren licht pittig en hadden een krachtige nasmaak. Vervolgens kregen we sushi met groene asperges en nigiri met avocado en soja-miso sausje. Echt de lekkerste, meest verse vegetarische sushi die ik ooit heb geproefd! Daarna was het tijd voor een rondje ‘Everything on a Stick’. Op een grote schaal lagen spiesjes met groene paprika, shiitakes, knapperige groene asperges met een zoete saus en bosuitjes met sojasaus. Allemaal knapperig gegrild op de robatayaki grill. Als dessert namen we sojapudding met hibiscussaus. De pudding had een hele aparte smaak, maar dankzij de zoete saus was het wel mooi in evenwicht.

Staring at Jacob x Ku West, Jacob van Lennepkade 215 Amsterdam, 020-2237498, http://www.staringatjacob.nl/

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

 

Summary
Staring at Jacob x Ku West: Japans in Amsterdam
Article Name
Staring at Jacob x Ku West: Japans in Amsterdam
Description
Overdag kan je hier terecht voor brunch. Maar 's avonds reis je naar de andere kant van de wereld voor de verse Japanse sushi en gegrilde groentespiesjes. 

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!