Print Friendly, PDF & Email

Studio/K is een bioscoop, restaurant en café in één. Extra bijzonder is dat ze in het restaurant veel aandacht besteden aan de vega(n) keuken. Drie jaar geleden waren we ook te gast bij Studio/K. ‘’Een fijn filmhuis waar je ook nog eens bijzonder goed blijkt te kunnen eten’’, schreven we toen. Zowel het restaurant als de menukaart heeft inmiddels een update gekregen. Tijd om opnieuw een kijkje te gaan nemen!

Het interieur
Wat een fijne plek is Studio/K! Het industriële, maar tegelijkertijd ook knusse en eclectische interieur nodigt uit tot een ongedwongen avond. Bij binnenkomst valt ons oog direct op de lange bar met veel groen, de eigentijdse beelden aan én op de muren en de vele curiosa. De ruimte is verder gevuld met een lange leestafel, huiselijke zitjes, banken waar je jezelf voor de rest van de avond in wilt nestelen en houten tafeltjes vol met lekker eten en drinken. Hier hoeft niets en mag van alles.

Extra leuk? Op een zonnige dag zorgen de prachtige ramen voor een hele fijne lichtinval binnen, maar is ook het terras met gekleurde lampjes een perfecte hang-out.

Bediening en gasten
Zo’n vijftig jonge studenten werken dagelijks samen om Studio/K te runnen. Zo geeft de culturele non-profit organisatie Stichting Kriterion hen de ruimte om zich te ontwikkelen op een manier die niet in de schoolboeken staat omschreven. Zowel achter de bar, als in de keuken en bediening zie je bij Studio/K creatieve, gastvrije types die samen een gemoedelijke sfeer weten neer te zetten. Hoewel de bediening hier en daar wat onervaren was, zijn wij toch voornamelijk gecharmeerd van dit toffe initiatief! Het publiek in een notendop? Arty Amsterdam! Een kleurrijke mix van betrokken, jonge (en wat oudere) gasten die geïnteresseerd zijn in cultuur en/of lekker en laagdrempelig eten en drinken. 

Vegetarisch smullen
Op de vrolijk geïllustreerde menukaart stonden veelal seizoensgebonden en biologische producten; heel eigentijds en mogelijk niet wat je bij een filmhuis verwacht. Én dat is precies wat we leuk vinden aan Studio/K! Op het gevarieerde menu zijn dan ook voldoende vega(n) lekkernijen te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van gefrituurde bloemkoolkoekjes met yoghurt-limoensaus en bloemkool-venkelsoep? Deze twee voorgerechten met bloemkool in de hoofdrol zijn onze favorieten; want wat een goed uitgebalanceerde smaken! Als iemand het recept van de gefrituurde bloemkoolroosjes weet te ontfutselen, give us a call! Dit is namelijk het perfecte, plantaardige alternatief voor chicken wings!

De hoofdgerechten vielen helaas iets minder in de smaak. Aangezien de shakshuka op de kaart niet vegetarisch kon worden geserveerd, kozen we voor een halloumi-salade met sinaasappel en rode kool en een vegetarische bietenburger met geitenkaascremé en avocado. Allebei kleurrijke gerechten, maar met in ons achterhoofd de heerlijke voorgerechten en de shakshuka, vonden we deze gerechten wat minder goed qua smaak. Goed vullend waren de hoofdgerechten wel en er was dan ook echt geen ruimte meer voor een dessert.. Na het zien van de vegan bananen sticky toffee cake die onze buren bestelden, weten we echter één ding zeker: we moeten nog eens terug!

Studio/K: 3 in 1
Al met al werden we blij verrast door ons nieuwe bezoek aan Studio/K. Want zeg nou eerlijk; een fijn, eigentijds filmhuis met vegetarische opties op de kaart is natuurlijk een must go! Na het eten doken wij dan ook de film in en sloten we de avond in stijl af met een drankje in het gezellige café. Studio/K: je bent er een hele avond zoet! (Tip: voor slechts €17 kan genieten van een diner + film arrangement!) 

Studio/K – Timorplein 62 – 1094 CC Amsterdam – http://studio-k.nu/

Ben jij bij Studio/K geweest, of wil je er graag heen? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Studio/K: easy-going restaurant én bioscoop!
Article Name
Studio/K: easy-going restaurant én bioscoop!
Description
Studio/K is een bioscoop, restaurant en café in één. Extra bijzonder is dat ze in het restaurant veel aandacht besteden aan de vega(n) keuken.
Author