Print Friendly, PDF & Email

Taste of Holland brengt van 12 – 14 februari 2016 het eerste nationale foodfestival naar de Jaarbeurs in Utrecht. Als onderdeel van ‘Taste Festivals’ werden in 25 steden rond de wereld, onder andere Londen, Parijs, Dubai, Sydney en Amsterdam al voorzien van culinaire inspiratie en deze editie is Utrecht aan de beurt. Taste of Holland brengt in de Jaarbeurs in Utrecht een stamppot van meesterchefs, toprestaurants en lokale specialiteiten. Een culinair eerbetoon aan de 12 provincies die allen gerepresenteerd worden door middel van foodtrucks, restaurants en proeverijen. Als bezoeker kan je dus in één dag alle provinciën af om je maag te vullen met lokale delicatessen en gerechten van de meest toonaangevende chefs.

Echte Nederlandse smaken
Taste of Holland bewijst opnieuw dat er meer is op Nederlands culinair gebied, dan stroopwafels en snert. Met een mix van de kleine, en de minder kleine, smaakmakers die Nederland groot maken. Hollandse meesters leggen kunstwerkjes op het bord en ‘het beste restaurant van het dorp’ wordt onthult aan het grote publiek. Het beste van Nederlandse grond in de Jaarbeurs in Utrecht. Zo kunnen wij ons als vegetariër verlekkeren aan de revolutionaire Bieterbal! Voor de diners vallen er ook goede Nederlandse neuten te nuttigen bij de vrijmibo, zamibo én zomibo.

Tevens komen stillevens tot leven, in het restaurant van de Creatieve Chef veranderen befaamde werken van Hollandse meesters in eetbare schilderijen. Om de kunst voor hongerige foodies te beschermen, vertaalde De Smaak van Hollandse Meesters de geëxposeerde schilderijen en bijpassende VOC-smaken naar verschillende creatieve gerechten.

The Taste of Utrecht
Taste of Holland komt met een Utrechts sausje. Utrechter STAN & CO stookt de Jospergril op, The colour kitchen brengt wereldse smaken en culinair talent naar het hart van Nederland en Firma Pickles combineert wijnen met burgers. Ook de wijnbar van het jaar, het Utrechtse Lefebre, lest de dorst en schenkt glazen wijn met bijpassende borrelplanken. Wie voor een hapje niet de beste plek van de Jaarbeurs wil verlaten, schakelt high-end bezorgservice Diliveroo in. Alle chefsgerechten worden op bestelling door de bezorgers rondgebracht op de Taste of Holland.

De chefs van Holland
De line-up brengt verschillende Nederlandse meesters samen. Zo zullen o.a. Bart van Berkel, winnaar van Masterchef en auteur van ‘Het geheim van de chef’ zijn gerechten serveren. Ook Jonathan Karpathios, Justin Brown, Mark Vaesse , en Jasper Udink ten Cate hun culinaire kunsten vertonen. Onder andere Janny van der Heijden en Julius Jaspers delen onder leiding van Ramon Beuk en Alain Caron hun geheimen in het Taste Theater. Ook de boeren en telers komen aan het woord in TawsteX talks. Op het Streekbox-inspiratiepodium vertellen ze alles over Hollands beste ingrediënten.

Bierles
Bierliefhebbers gaan terug in de schoolbanken in de Biertuin, waar tevens ook verschillende brouwsels geschonken worden. Tijdens Taste of Holland geeft Gulpener bierles. Want waarom begon de mens bier te drinken en waarom ruikt speciaalbier soms naar banaan? Gulpener geeft het antwoord.

De handen uit de mouwen
Thuiskoks komen niet alleen proeven, maar vooral doen op ‘Taste of Holland‘. Streekproducten uit de provincies kunnen gekocht worden op de foodmarket, om de oer-Hollandse inspiratie in eigen keuken in praktijk te brengen. Hobbychefs kunnen zich aansluiten bij de Masterchef-brigades van 2014-2015 om zelf een gokje te wagen om de Mysterybox challenge te winnen. In het Taste Theater onthullen chefs de geheimen achter hun signature dishes. Op zaterdag en zondag is er Taste of Kids, waar de kleinere foodies zelf de keuken in duiken. Neem voor het hele programma hier een kijkje.

Toegang
Kaarten voor de Taste of Holland zijn hier voor €10,- online te bestellen of voor €15,- aan de deur te koop. De kaarten zijn op één dag naar keuze te gebruiken. Kinderen tot 16 jaar krijgen gratis toegang tot het evenement. De deuren zijn vrijdag 12 februari van 15.00-22.00 geopend, zaterdag 13 februari van 12.00-22.00 en zondag 14 februari van 12.00-21.00.

Summary
Taste of Holland: 12 t/m 14 februari
Article Name
Taste of Holland: 12 t/m 14 februari

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!