Print Friendly, PDF & Email

Het beruchte Trouw-gebouw aan de Wibautstraat van Amsterdam is vorige maand omgetoverd tot een nieuwe hotspot: The Pool. Een super relaxte all-day hangout met een mediterrane kaart. Geen healthy gedoe, gewone goede ingrediënten en eten waar je blij van wordt. Ideaal voor een anti-kater-brunch of relaxte zondag!

Interieur
Op ludieke wijze heeft The Pool het zwembad-gevoel door het hele restaurant doorgevoerd. Allereerst is het een gebouw, grenzend aan The Student Hotel, met een heleboel licht spiegelende ramen wat een beetje een aquarium-gevoel geeft. Daarnaast wordt het restaurant gesierd door tropische planten en attributen, badmeester-stoelen en catchy foto’s die meteen een zwembad en vakantiegevoel geven. Tot slot heeft The Pool op een charmante manier ook wel iets weg van een kantine: simpele tafels en stoelen in rijen opgesteld, een papieren placemat dat de tafel bedekt en een buffet voor de liefhebber. Het doet me denken aan een Amerikaanse ‘diner’ in zwembad-stijl!

Bediening en gasten
De bediening in The Pool is een leuk, jong en gevarieerd gezelschap. De keukenbrigade veelal met een mediterraan tintje zoals ook het eten, de bediening voornamelijk studenten of net afgestudeerden. Allemaal bijzonder vriendelijk en relaxed, geen stress, gewoon ontspannen en niet moeilijk doen. Ook het publiek in The Pool is jong en zorgeloos. Veel toeristen afkomstig uit The Student Hotel next door, maar ook studenten en omwonenden die lekker komen brunchen. Een prettig sfeertje!

Vegetarisch smullen
De menukaart is mediterraan georienteerd en geinspireerd op de ‘Old Silk Trading Route’. Dit betekent dat The Pool the Franse, Italiaanse, Spaanse, Arabische en Noord Afrikaanse keuken met elkaar verbindt in een selectie van gerechten die The Best of All Worlds biedt. Denk aan ontbijten met Shakshuka, Turkse sweet-savory yoghurt, Chia Pudding, Churros of een mini-pizza met ei. Geniet de rest van de dag van tzatziki van biet, Baba Ganoush, Hummus, Tortilla Patata, Empanadas of mini pizzettes. Alle gerechten zijn tussen de 5 en 9 euro. Heerlijk om veel te bestellen en alles samen te delen!

The Pool, Wibautstraat 131 Amsterdam, 020 262 04 91, thepoolrestaurant.com

IMG_7580     IMG_7584

IMG_7573     IMG_7556

IMG_7560     IMG_7563

IMG_7570     IMG_7577

Summary
The Pool: relaxte hangout
Article Name
The Pool: relaxte hangout