Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (2 stemmen)

Goldfinch Brasserie in Waldorf Astoria Amsterdam serveert eind september gedurende drie dagen een gastronomisch 7-gangen vegetarisch menu op topniveau. Tijdens deze bijzondere diners op vrijdag 30 september, zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober, gaat chef Sidney Schutte een unieke samenwerking aan met zijn Chinese collega Jason Pan. Jason is chef van de WUJIE restaurants, bekend als de meest vooruitstrevende vegetarische restaurants in Azië. Daar moeten wij meer van weten!

Innovatief vegetarisch koken
Chef Sidney Schutte van 2-sterrenrestaurant Librije’s Zusje in het Waldorf Astoria van Amsterdam is een warm pleitbezorger van de vegetarische keuken. Hij wordt geroemd om zijn geraffineerde, uitgebalanceerde smaakcombinaties, de mix van lokale producten en invloeden uit de Aziatische keuken én om zijn creatieve vegetarische gerechten. De uitdaging van het vegetarisch koken op topniveau is wat Sidney betreft gerechten creëren waarin proteïnen niet worden gemist. Bij een bezoek aan het vegetarische WUJIE restaurant in Shanghai raakte Sidney Schutte gefascineerd door de filosofie en het innovatieve vegetarisch koken van de befaamde Chinese chef Jason Pan. Jason Pan is in China de onbetwiste meester en ambassadeur van de vegetarische keuken. Sinds 2001 legt hij zich toe op onderzoek en ontwikkeling van de vegetarische keuken. Sidney’s kennismaking met de verrassende, ongekende, vleesvervangende technieken vanuit de Aziatische keuken, leidde tot het idee voor een unieke samenwerking en kennisuitwisseling.

7-gangen gastronomisch vegetarisch menu
Eind september is het zover en komt Jason Pan, met een team van vijf WUJIE chefs, naar Amsterdam om samen met Sidney Schutte en diens keukenteam een gastronomisch 7-gangen vegetarisch menu samen te stellen. Wat beide chefs verbindt is hun passie voor de vernieuwende vegetarische keuken, die elke liefhebber van gastronomie zal weten te verleiden. Deze vegetarische symbiose op topniveau wordt van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober geserveerd in de Goldfinch Brasserie in Waldorf Astoria Amsterdam. Het is voor het eerst dat een Nederlandse sterrenchef het initiatief neemt een volledig vegetarisch menu te presenteren van het hoogste culinaire niveau. Beide chefs zullen elk hun persoonlijke kookstijl en -techniek verwerken in vernieuwende, creatieve signatuurgerechten. Het Amsterdamse team neemt drie gerechten voor zijn rekening, de Chinese chefs bereiden 4 gerechten. Dit belooft te zorgen voor een vegetarisch culinair vuurwerk!

Wees er snel bij!
Wees er snel bij om deze unieke vegetarische smaakexplosie op topniveau mee te beleven van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober in de Goldfinch Brasserie in Waldorf Astoria Amsterdam. Op deze dagen is het mogelijk te reserveren voor diner, en op zaterdag en zondag ook voor de lunch. De prijs voor dit 7-gangen menu (zie onderaan) is 68 euro pp. Informatie en reserveringen via telefoon: 020 – 718 46 43 of email: [email protected]. Is het vol? Niet getreurd. Dagelijks prijkt op de menukaart van zowel Goldfinch Brasserie als Librije’s Zusje een aantal onalledaagse vegetarische gerechten.

Ben je benieuwd geworden naar dit gastronomische vegetarische avontuur? Ga jij het eind deze maand beleven? Laat het ons weten via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. We horen het heel graag!

menu

Summary
Vegetarische smaakexplosie in Waldorf Astoria Amsterdam
Article Name
Vegetarische smaakexplosie in Waldorf Astoria Amsterdam