Print Friendly, PDF & Email
3/5 - (1 stemmen)

Tegenwoordig kan je natuurlijk overal vegetarisch lunchen, maar er is wel een groot verschil in het aanbod. Sommige lunchrooms hebben geweldige rijkgevulde salades met verrassende groenten en broodjes die echt even anders dan anders zijn. Daar ben ik dol op! Dit is mijn absolute veggie-proof top 5 voor lunch in Amsterdam. Wat zou jij als eerste bestellen?

cottoncakeCottonCake
CottonCake is een geweldig zaakje in de Pijp van Amsterdam, om de hoek bij de Albert Cuyp. Ik loop er al langs sinds ik in Amsterdam woon, maar was nog nooit gestopt voor een koffie of lunch. Wel doen! Want CottonCake is echt een heerlijk plekje vol inspirerend design, vintage looks en een goede Foodie-kaart.

 

 

SLASLA
Wie nog nooit van SLA heeft gehoord heeft iets gemist, want deze hippe saladebar is al sinds de zomer Amsterdam aan het veroveren. En dat gaat hard want inmiddels is het vierde filiaal alweer geopend en hebben ze een kookboek uitgebracht vol – jawel – sla. Daar worden wij hippe vegetariërs blij van, want van een goede salade krijg je nooit genoeg!

 

 

VegabondVegabond
Vegabond noemt zichzelf een buurtwinkel maar is eigenlijk veel meer dan dat. Het is een vrolijke, bewuste vegetarische oase op de grachten. Het is de plek waar je wél dat gezonde broodje voor de lunch kan eten (tip: scrambled tofu), het is de winkel die al die exclusieve producten uit binnen- en buitenland verzameld heeft in een stijlvol pand op de gracht. Vegabond is een aanwinst!

 

 

DROOGDROOG
Of ik DROOG kende? Natuurlijk kende ik DROOG. Die mooie winkel in de Staalstraat met allemaal grappige gadgets en huis-tuin-en-keuken-artikelen. Of ik ook het café en het hotel kende? WAT!? Inderdaad. Achter die maagdelijk witte winkel van DROOG bevindt zich een atelier met designers fashion, diverse pop-up stores, een sprookjestuin en daarboven een heerlijke café, een bibliotheek en één waanzinnige hotelkamer. WAUW.

 

 

DophertDophert
Dophert is de nieuwe en eerste (!) Amsterdamse vegan lunchroom in de Spaarndammerbuurt. Bij Dophert laten ze zien wat veganistisch anno 2015 betekent: clean, hip, gezellig en voor iedereen. Gezond, bewust én lekker eten in een leuke ambiance van ontbijt tot lunch tot take-away diner. Must go voor alle groene (en minder groene) Amsterdammers!

 

 

Ben jij in één of meerdere van deze hotspots geweest? Verras mij dan met een foto van jouw ervaring via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd! 

Summary
Top 5: Veggie-proof lunchtentjes in Amsterdam
Article Name
Top 5: Veggie-proof lunchtentjes in Amsterdam