Print Friendly, PDF & Email

Wat geeft meer het gevoel van weekend dan op zaterdag uit je bed rollen en aanschuiven in een cafeetje waar je heerlijk kan ontbijten? Denk aan dikke Amerikaanse pannenkoekjes, kokosyoghurt met vers fruit, superfoodrepen, romige smoothies, scones, gebakken eitjes en fruitsappen. Mmm! Dit is mijn ontbijt top 5 in Amsterdam, waar ontbijt jij graag in het weekend? 

VinniesVinnies Deli
Als je een jaar op reis bent geweest dan mis je de komst van allerlei toptentjes. Vinnies Deli was daar een van. Een geweldig karakteristieke deli aan het begin van de Haarlemmerstraat met een tijdloos vintage huiskamerinterieur en unieke broodjes en salades die helemaal aansluiten bij de wensen van De Hippe Vegetariër. Een plek om lang te zijn en vaak terug te komen, en ze zijn al lekker vroeg open!

 

 

De bakkerswinkelDe Bakkerswinkel
De Bakkerswinkel, mijn favoriete plek voor een ontbijtje buitenshuis, maar ook voor de lunch een bijzonder fijn winkeltje en met haar drie locaties in de stad altijd om de hoek. De specialiteit van De Bakkerswinkel is scones, het typische Engelse gebak dat het best gegeten wordt met ‘clodded cream’ en jam, maar al hun producten zijn het proeven waard, elke keer opnieuw.

 

 

yoghurt barnYoghurtBarn
YoghurtBarn is een veelbelovend food-concept dat is over komen waaien uit New York: yoghurt eten buitenshuis. En niet zomaar yoghurt, loeilekkere yoghurt! Rechtstreeks van de boer, duurzaam en biologisch. Je kan kiezen uit magere yoghurt, boerenyoghurt, hangop (tip!), frozen yoghurt, sojayoghurt of kokosyoghurt. Vervolgens kies je je eigen toppings (fruit, noten, granen, zaden en ander lekkers) of kies je voor een van de ‘specials’, ontwikkeld door de yoghurtchef. Yoghurt op z’n best! Zeker met de smultheetjes van de Tea Bar erbij of in combinatie met een uitgebreide brunch met oerbrood, croissantjes, muffins, fruitsalade, smoothies en bio-limonade. Yummie!

 

gartineGartine
Gartine is een kleine, liefdevolle oase in de taksteeg. Een smal zijstraatje vlakbij het Spui waar het bankje en de plantjes voor de deur direct opvallen. Binnen tref je altijd de twee liefste mensen in een romantische ruimte die je bedienen met ontbijtjes en broodjes met beleg uit de eigen moestuin.

 

 

bakers and roastersBakers & Roasters
Bakers & Roasters is een vrolijke lunch-hotspot in de Pijp. Hoewel het rond lunchtijd al-tijd vol zit is het buiten de Pijp nog redelijk onbekend en daar mag absoluut verandering in komen want hier is alles top! Van het fifities interieur tot alle huisgemaakte producten, de vriendelijke bediening en niet te vergeten: de brunch.

 

 

Ben jij in één of meerdere van deze hotspots geweest? Verras mij dan met een foto van jouw ervaring via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd! 

Summary
Top 5: ontbijttentjes in Amsterdam
Article Name
Top 5: ontbijttentjes in Amsterdam