Print Friendly, PDF & Email

Eerder hebben we het al even over raw food gehad. Raw food is een uit Amerika overgewaaid eetpatroon waarbij je alleen maar ‘levend voedsel’ eet. Dit is eten rechtstreeks van moeder natuur, biologisch, zonder al te veel toevoegingen of aanpassingen en niet boven de 42 graden verhit. Een raw-food lifestyle hoeft niet moeilijk te zijn. In je eigen keuken kan je namelijk veel dingen die je normaal eet, vervangen door ingrediënten te gebruiken die rauw zijn. Maar raw-food eten buiten de deur, daar ligt volgens ons de uitdaging.

Laatst waren wij bij Tribestlife Rawfood Kitchen in Rotterdam, dat zich aan de Goudesesingel bevind. Dit leuke tentje waar alles geheel raw geserveerd wordt, van cold pressed juice tot een zelf samengestelde salade, zit om de hoek van de Groene Passage. Hier zit ook Spirit, die we eerder tipte op De Buik van Rotterdam. Meerdere vega hotspots in één straat, daar worden wij blij van.

Het interieur
Bij Tribestlife kan je plaatsnemen in de etalage waar je heerlijk mensen kunt kijken, of neerploffen in de grote lounge stoelen. Ook kan je zitten aan één van de tafeltjes, midden in de zaak, waar je kunt aanschouwen hoe de gerechten en sappen gemaakt worden. Het is mogelijk zelf de ingrediënten te kiezen van jouw sap, smoothie of salade, what you see is what you get dus! Mocht je trouwens op zoek zijn een apparatuur voor in je eigen raw-food keuken? Naast een lunchroom fungeert Tribestlife ook als winkel, waar je de keukenapparatuur die op de planken tentoon staat ook zelf kan proberen. Zo is het mogelijk slowjuicers van verschillende merken uit te proberen om zo bij een persoonlijke favoriet uit te komen, die je ter plekke kunt bestellen. Veel beter dan online er eentje op de gok uitzoeken: gebruiksgemak test je toch echt in persoon!

De bediening en het publiek
Een klein team dat bestaat uit Julia, Sophie, Louise en Jessica, maken van maandag tot en met zaterdag de lekkerste gerechten. Deze dames zijn samen een gouden combinatie, samen bedenken zij alles wat op de kaart staat en vullen elkaars ideeën bijzonder goed aan. In de vegetarische keuken voel ik mij inmiddels wel thuis, maar in de raw-food kitchen iets minder. Het leuke is daarom ook dat de dames originele gerechten op het menu hebben gezet waar ik zelf niet op was gekomen. Toe aan raw-food inspiratie? Spiek alvast even op de menukaart. Ga ook vooral eens langs, want er is genoeg om te proeven. Het publiek bij Tribestlife? Hier vind je de toerist, de hippe Rotterdammer en de oer-vegetariër vergezelt door niet-vega-gezelschap, verzamelt op één plek. Op zijn Rotterdams dus, een lekkere mix.

Raw smullen
De lekkerste gerechten komen uit de keuken van Tribestlife Rawfood Kitchen. De ter plekke bereide sappen, smoothies, gezonde snacks en maaltijden worden met zorg en aandacht bereid met verse, organische ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Bovendien zitten deze bomvol enzymen, micro nutriënten en smaak! Wij gingen er langs en probeerden de populairste gerechten om een beeld te krijgen. Mijn bestelling was als volgt: één cold pressed juice, de ‘Green Glory’, gevolgd door de Super Sushi en de Rawsagna.

Te beginnen met de Green Glory: dit groene power sap met appel, bleekselderij, boerenkool, citroen, courgette en spinazie, is er eentje voor de wel getrainde groene sap-drinker. Ik hou ervan, groene sappen, en deze is daar zeker geen uitzondering op. Waarschuwing! Als je net begonnen bent met het drinken van sappen of smoothies, ga dan voor een zoeter alternatief zoals de Sweet Divine met aardbei, ananas, peer en munt, minder groente meer fruit, erg lekker!

Je kan mij wakker maken voor sushi, maar raw sushi, daar had ik me nog niet aan gewaagd. In de Super Sushi is de rijst achterwege gelaten en zijn de sushirollen van norivellen gevuld met avocado, komkommer, mango, sesamzaad, taugé, rucola en veldsla. Hierbij wordt een dip van kokosmelk, komkommer, rode peper en rozemarijn geserveerd. Dippen maar! Een hele mond vol deze sushi maar oh wat lekker! Eigenlijk ideaal, zonder rijst is dit hapje super knapperig en erg fris. Aanrader!

Stiekem twijfel ik of ik nog een gerecht ga proberen, maar als eenmaal de Rawsagna voor mij staat kan ik niet anders, want deze frisse kleuren schreeuwen om gegeten te worden. Een rauwe lasagna, dat is nieuw. In deze klassieker worden de lasagne bladen van pasta vervangen door bladen van courgette en walnoten met een vulling van avocado, knoflook, paprika, pijnboompitten, rode bieten, rucola en tomaten. Deze bladen worden in een droogoven verwarmt tot onder de 42 graden, hierdoor blijven de bladen mooi bij elkaar en zijn ze licht en smaakvol. Met de kleurrijke vulling en topping is de Rawsagna, fris, licht, maar toch goed vullend. Een prima lunchgerecht als je het mij vraagt en een heerlijke combinatie.

Wij worden blij van Tribestlife Rawfood Kitchen! Super lekker en gezond en een nieuwe kennismaking met de Rawfood keuken! Bovendien zien we in deze lunchroom werkelijk niets op het menu terug dat niet goed voor je is. Daarom een echte aanrader voor de gezonde (raw) vega foodie!

TribestlLife Rawfood Kitchen, Goudsesingel 330A, 3011KJ Rotterdam, www.tribestlife.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of leukste vond in een berichtje via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen wij graag!

Summary
Echt rauw: Tribestlife Rawfood Kitchen
Article Name
Echt rauw: Tribestlife Rawfood Kitchen