Print Friendly, PDF & Email

Dat de vegetarische (en veganistische!) keuken niet saai hoeft te zijn heeft dit Vega Pop Up Restaurant wel bewezen toen ik hier donderdag een vorkje mee mocht prikken. Het “geitenwollensokken” imago waarmee de vegetarische keuken jaren achtervolgt werd is naar mijn mening compleet verdwenen. De verademing van de opeenvolgende reeks van creaties doen de smaakpupillen verbazen en de ogen plezieren. De delicate gerechten, de wijn, de ambiance en de bediening komen helemaal tot hun recht op deze vega pop-up locatie van de maand oktober: Het Westerlijk Handelsterrein in Rotterdam.

Het interieur
Vega Pop Up is gedurende de maand oktober gevestigd in het Westerlijk Handelsterrein, een unieke locatie achter de gevels van de Van Vollenhovenstraat 15 in het Scheepvaartkwartier. In dit gebouw met verschillende kleine loodsen, zijn restaurants gevestigd uit alle windstreken, en deze maand is ook het Vega Pop Up Restaurant hier neergestreken, in een eerder dit jaar leegstaand restaurant. ’S Avonds voelt het niet alsof je in een loods aan het dineren bent, in tegendeel, het restaurant voelt warm aan met de bordeaux rode wanden, hoge kasten en muren behangen met foto’s van Brigitte Bardot. Een klassiek gevoel in een oude loods, een aangename verrassing.

De bediening
De bediening bij Vega Pop Up is uiterst professioneel, maar niet stijf. En dat is naar mijn mening een kunst. Niks is ongemakkelijker, dan dineren terwijl de bediening hun uiterste best doet om zo koel en professioneel mogelijk over te komen. Gelukkig is dit bij Vega Pop Up niet het geval, het personeel komt rustig en warm over en weet waarover ze het hebben, en belangrijker nog, wat ze serveren. Wanneer er een elegant gerecht op tafel kwam wist de bediening tot in de details te benoemen wat er zich precies op het bord bevond en vragen werden zonder moeite beantwoord. Een heel fijn team waarvan je ziet dat ze plezier in hun werk hebben, heel verwelkomend.

Het publiek
Bij Vega Pop Up is het publiek heel divers, van een stel die op zoek is naar een romantisch avondje uit, tot vriendinnen die komen om bij te kletsen en een vader die aanschuift samen met zijn dochter. Een aangename mix van verschillende gasten. Op vrijdag en zaterdag avond wordt de locatie omgetoverd tot lounge met DJ. Hier worden na het diner cocktails en bites geserveerd, tot in de late uurtjes.

Het eten
Samen met de veganistische wijnen staan de culinaire creaties bij Vega Pop Up centraal. De gerechten die geserveerd worden zijn gebaseerd op de vegetarische Franse keuken, met zowel invloeden van de mediterrane als Aziatische kookstijl. Een mooie balans van smaken en verschillende kooktechnieken zijn op de borden terug te vinden. De opbouw van gerechten is goed afgestemd met het aantal gangen dat geserveerd wordt en de balans van smaken komt goed tot zijn recht in deze kleine kunstwerken.

Vegetarisch genieten
De gehele avond stond het woord verassend centraal, te beginnen met de amuse: een vloeibare bonbon met clementine olie die als het ware explodeert in de mond. Gevolgd door een salade met zure granny smith appel, kerrie, zure komkommer, avocado mousse, pistachekruimel met limoen en kokoshangop, absoluut een verfrissende combinatie. Het pittige van de kerrie wordt subtiel geblust door de zachte smaak van de avocado mousse en kokos. In een variatie van biet met onder andere schuimpjes van biet, geitenkaasbolletjes omwikkeld met cacaoboter en een vloeibare balsamico bonbon, kwamen de aardse tonen van de biet werkelijk tot zijn recht. Om hierna verbaasd te worden door de smaken van vergeten groenten, de langzaam gegaarde en daarna gegrilde pastinaak en gegrilde oesterzwam doen opnieuw de aardse tonen uitkomen, om daarbij verrast te worden door het zoete van de in rode wijn gegaarde sjalot. Het dessert met gekarameliseerde banaan die vergezeld wordt door chocolade mousse, avocado crème en limoen kress, diende als perfecte afsluiter van de avond.

Voor een avond culinair genieten in een unieke locatie, is Vega Pop Up Restaurant een echte aanrader. Maar let op! De locatie van dit restaurant verandert maandelijks. Nu, de hele maand oktober, kan je hem vinden in Rotterdam!

Vega Pop Up Restaurant, Westerlijk Handelsterrein Rotterdam, www.vegapopup.com

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag! 

IMG_7355      IMG_7353

IMG_7357       IMG_7337

IMG_7351        IMG_7345

Summary
NEW: Vegan pop-up Rotterdam
Article Name
NEW: Vegan pop-up Rotterdam

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!