Print Friendly, PDF & Email

Als ik aan vakantie denk, denk ik aan lekker eten. Naast de zon, het ontspannen, het cultuur snuiven en het winkelen door is het belangrijk om genoeg te eten en drinken! Daarom ga ik ook op vakantie altijd op zoek naar nieuwe restaurants waar ik vegetarisch kan genieten. Maar als vegetariër kan het vinden van een leuk vegetarisch restaurant in een vreemde stad dus een uitdaging zijn. Om deze reden zetten we de komende weken de leukste tentjes op een rijtje in één van onze favoriete vakantielanden: Spanje. Vandaag Barcelona!

Barcelona
In het algemeen staat Spanje bekend als een echt ‘vleesland’. Het kan voor vegetariërs soms een hele onderneming  zijn, om op zoek te gaan naar een restaurant om vegetarisch te genieten. Daarom in dit artikel een mooi overzicht! Barcelona mag dan niet de hoofdstad zijn van Spanje, maar deze aan de kust gelegen stad is één van de meest bruisende steden die je aan de Middellandse kust kan vinden. Het is tevens ook de op één na grootste stad van Spanje. Genoeg om te ontdekken dus, maar hoe zit dat qua eten en drinken? De vegetarische hotspots van Barcelona op een rijtje!

Fruit Express
Dit exotisch ogende tentje, is de plek om te genieten van vers gemaakte smoothies. Een breed assortiment aan groente en fruit vormen een heerlijke combinatie. Bewuste keuzes maken doen we, als het even kan, ook op vakantie en daarom is het goed om te weten dat er bij Fruit Express geen suikers en conserveringsmiddelen worden toegevoegd aan de producten. Gewoon eerlijk fruit en groente, wel zo gezond! De keuze in sapjes is enorm, maar mocht je er niet uitkomen (of kan je gewoon niet kiezen, zoals ik!) staan de medewerkers klaar met suggesties.

Fruit Express: Plaça de la Mercè 8 – 08002 Barcelona

Veggie Garden
Vegetarisch eten in het buitenland is al een uitdaging, maar veganistisch eten is in een ander land helemaal een uitdaging. Als veganist kan je je geluk niet p bij Veggie Garden, dit restaurant serveert geheel veganistische gerechten voor een kleine prijs, wel zo fijn voor de portemonnee. De kaart is breed en de variatie enorm, maar mocht je geen keuze kunnen maken, ga dan voor een eerlijke burger of een Indiaans gerecht. Met deze specialiteiten zit je altijd goed.

Veggie Garden: Carrer dels Àngels 3 – 08001 Barcelona

Quinoa Bar Vegetarià
In een verborgen deel in de wijk Vila de Gràcia waan je je in en authentieke Spaanse woonkamer. De jaren ’60 en ’80 herleven hier en de warme uitstraling zorgen ervoor dat je je direct thuis voelt. De naam van dit restaurant, Quinoa Bar Vegetarià suggesteerd een menu kaart vol quinoa. Want wie heeft tegenwoordig nog niet gehoord van Quinoa, een product waar je eigenlijk niet meer om heen kan in de moderne keuken. Maar geen paniek, Quinoa Bar Vegetarià serveert niet alleen gerechten met quinoa, je kan hier terecht voor onder andere vegetarische quiches, salades, snacks en burgers.

Quinoa Bar Vegetarià: Travessera de Gràcia 203 – 08012 Barcelona

Tickets
Mocht je high end vegetarisch willen genieten in Barcelona is een bezoek aan Michelin ster restaurant Tickets een ware aanrader. De gerechten bij Tickets zijn kunstwerken op zich, zoveel details op een bord, ik vind het prachtig. De prijs van het diner is verassend laag voor een Michelin ster restaurant. Een reservering is absoluut nodig mocht je een tafel willen bemachtigen.

Tickets: Avinguda Parallel 164 – 08015 Barcelona

Mocht je nog niet genoeg hebben van de vegetarische hotspots in Barcelona, klik hier.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Paulien van Merrienboer van BruisendBarcelona.nl

Ga jij dit Barcelona binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!  

Summary
Vegetarisch Barcelona: Hotspots
Article Name
Vegetarisch Barcelona: Hotspots