...

Vegetarisch Valencia: Hotspots

door | 3 dec 2015 | Hotspots, Op reis, Spanje, Valencia

Print Friendly, PDF & Email

Als ik aan vakantie denk, denk ik aan lekker eten. Naast de zon, het ontspannen, het cultuur snuiven en het winkelen door is het belangrijk om genoeg te eten en drinken! Daarom ga ik ook op vakantie altijd op zoek naar nieuwe restaurants waar ik vegetarisch kan genieten. Maar als vegetariër kan het vinden van een leuk vegetarisch restaurant in een vreemde stad dus een uitdaging zijn. Om deze reden zetten we de komende weken de leukste tentjes op een rijtje in één van onze favoriete vakantielanden: Spanje. Vandaag Valencia!

Valencia
Over het algemeen staat Spanje bekend als een echt ‘vlees land’. Het kan voor vegetariërs soms een hele onderneming  zijn, om op zoek te gaan naar een restaurant om vegetarisch te genieten. Daarom in dit artikel een mooi overzicht! Valencia is een Spaanse stad die veel te bieden heeft. Naast het grote aantal historische monumenten en de oude straatjes van het centrum heeft Valencia een moderne kant. Een moderne stad met kunst, wetenschap, moderne winkels, concerten, het grootste aquarium van Europa en allerlei toffe concepten qua restaurants en bars. De vegetarische hotspots van Valencia op een rijtje!

 Les Maduixes
Verscholen in een studentenbuurt in een klein straatje, waar je in eerste instantie misschien voorbij zou lopen, zit restaurant Les Maduixes. Het moderne interieur laat het je hart sneller kloppen. Dit sfeervolle restaurant heeft een mooie menukaart. Zo is de basmati rijst met prei en shiitake een aanrader, zo eenvoudig maar oh zo smaakvol. De carrotcake die hier op de kaart staat is ook zeker noemenswaardig, niet alleen een plaatje om naar te kijken mar ook heel erg lekker!

Les Maduixes: Calle de Daoíz y Velarde 4 – 46021 València

Copenhagen
In de hippe wijk Ruzafa waar de locale bewoner graag door de authentieke straatjes slentert, bevind zich Copenhagen. Dit restaurant is ook voor niet vega’s een aanrader. En de zaken gaan goed, want het is aan te raden een reservering te maken. Dit moet komen door de mini burgers die vaak geserveerd worden als voorgerecht. Erg leuk om te delen met gezelschap.

Copenhagen: Carrer del Literat Azorín 8 – 46006 Valencia

Kimpira
Dit biologische restaurant plukt de ingrediënten uit eigen tuin. Over een bewuste keuze gesproken! Voor een gezonde eerlijke maaltijd ben je bij Kimpira aan het juiste adres. Zo is bijvoorbeeld de pasta in de lasagne gemaakt van spelt. De desserts zijn daarintegen iets minder gezond, maar op zijn tijd moet dat kunnen, zeker op vakantie! De heerlijke gebakjes zijn een echte traktatie.

Kimpira: Carrer del Convent de Sant Francesc  5 – 46002 Valencia

La Sucursal
Dit restaurant met een Michelin ster is gevestigd in het museum van de moderne kunst (IVAM). Een bezoek aan het museum is hierdoor makkelijk te combineren met een uitgebreid diner. La Sucursal is een luxere eetgelegenheid en de Michelin ster bewijst dat natuurlijk. Reserveren is aan te raden in verband met beperkte beschikbaarheid.

La Sucursal: Calle de Guillem de Castro 118 – 46003 Valencia

Mocht je nog niet genoeg hebben van de vegetarische hotspots in Valenica, klik hier.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Larissa Sluijk van SprankelendSpanje.nl

Ga jij Valencia binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!  
 

Summary
Vegetarisch Valencia: Hotspots
Article Name
Vegetarisch Valencia: Hotspots
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt