Print Friendly, PDF & Email

Vinceno’s is een eigentijdse pizzeria met een grote houtoven in de Prins Hendrikstraat in het Zeehelden kwartier in Den Haag, dat overigens vol zit met hotspots die een bezoekje waard zijn! Met huisgemaakte recepten door ‘di papa Renato’ en liefde voor de beste lokale Italiaanse ingrediënten, maken de pizzaiolo’s pizza’s uit de houtoven die je niet kunt weerstaan. De creaties uit de keuken worden dan ook gevolgd met de slogan ‘Great pizza, better people!’

Interieur
Vincenzo’s bevindt zich in het hart van het Zeehelden kwartier, een van de gezelligste stadswijken in Den Haag. Gelegen aan de rand van de binnenstad, is dit de buurt waar je veel authentieke winkeltjes, mooie restaurants en cafés en zonnige pleinen vindt. Vincenzo’s past hier dan ook goed tussen, met een eigentijdse invulling van de klassieke pizzeria.

Hoge en lage tafels wisselen elkaar af en zowel binnen als buiten zit je heerlijk. Insider tip: neem vooral plaats achterin de zaak in de serre, waar het licht prachtig naar binnen valt, wat ook leidt tot Instagram waardige foto’s 😉 Middenin de zaak vind je het pronkstuk van Vincenzo’s: de houtoven waar alle pizza’s in gebakken worden. De Italiaanse charme komt ook tot zijn recht in de details. Wanneer je om je heen kijkt, zie je een klassieke fontein in de hoek en de blokken hout voor de oven liggen klaar in het raamkozijn.

Bediening en gasten
Wij waren te gast bij Vincenzo’s op zondagavond, en zagen de zaak vol lopen met een groot scala aan gasten. Zo hebben wij o.a. gespot: het verliefde stelletje, een familie met baby en peuters vergezeld bij opa’s en oma’s, maar ook het groepje scholieren dat net het middelbareschooldiploma op zak heeft en dit viert met pizza! De bediening is vriendelijk en heeft tips voor zowel de pizza’s als de wijnen én dan heb ik het nog niet eens over de dessert-tip, wow! Vincenzo’s is de plek waar vegetariërs, veganisten, flexitariërs en carnivoren samen kunnen genieten van heerlijke creaties.

Vegetarisch smullen
De bediening voorziet iedereen vlot van een menukaart en heeft ook goede aanraders ter aanvulling. Zo werden wij getipt voor de vegetarische maar ook veganistische pizza’s. Dit namen wij samen met een glas Collefrisio Montepluciano d’Abruzzo uit 2015. Wij gingen voor de vega klassieker quatro formaggimet tomatensaus en de vegan, zelf samengestelde pizza bianco met courgette, artisjok, zwarte olijven en rucola. De iets minder bekende pizza bianco is een echte aanrader waarbij de groenten goed tot zijn recht komen. Het leuke van Vincenzo’s is ook dat je pizza’s op aanvraag zelf kunt samenstellen met een selectie van jouw favoriete toppings!

De bodem van de pizza’s is dun en knapperig door de korte tijd in de houtskool oven. Je proeft hierin de zorg en kwaliteit van de pizza’s – hoe eenvoudige ingrediënten, binnen een handomdraai op tafel gezet kunnen worden in de vorm van een heerlijk gerecht, verbaast mij keer op keer. De pizza’s zijn groot genoeg, en waar ik normaal nooit een hele pizza op kan, lukte mij dat dit keer met gemak én had ik nog ruimte voor een dessert!

En het dessert, wow de beste tip van de bediening ooit, is de dolce di pim, een witte chocolade cheesecake. Die ik eigenlijk ook niet wilde delen met mijn vriend, maar helemaal voor mezelf wilde houden. Net als de pizza valt de cheesecake niet zwaar op de maag, waardoor je aan het eind van de avond content maar niet tonnetje rond weer op huis aan gaat.

Vincenzo’s – Prins Hendrikstraat 75 – Den Haag – tel. 070 7370381 – www.vincenzos.nl

Ben jij bij Vincenzo’s geweest? Hoe vond je het? Of weet je nog een andere hotspot waar we heen moeten? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Vincenzo's: eigentijdse pizzeria in Den Haag
Article Name
Vincenzo's: eigentijdse pizzeria in Den Haag
Description
Vinceno’s is een eigentijdse pizzeria met een grote houtoven in de Prins Hendrikstraat in het Zeehelden kwartier in Den Haag. Voor vega én vegan pizza!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!