Print Friendly, PDF & Email

Als LEKKER VEGA Recensent zijn wij door LEKKER VEGA uitgenodigd om langs te gaan bij alle restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk hebben gekregen. Deze restaurants hebben een 100% vegetarische menukaart en daarnaast wordt 50% van de gerechten óók helemaal vegan aangeboden. Een van de restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft gekregen is Viola’s patisserie in Eindhoven. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan snel verder!

Interieur
Buiten het centrum van de bruisende stad Eindhoven, zit Viola’s patisserie gevestigd op een rustige binnenplaats. Tijdens een high tea is dat precies de sfeer die je wenst: rust om ongestoord te genieten van al het lekkers. Hoewel het terras er gezellig uitziet, kiezen we ervoor om in de zaak te gaan zitten, daar is het een stuk aangenamer met warm weer. Je merkt direct dat patissiers experts zijn in het verkoelen van een ruimte. Bij binnenkomst loop je direct tegen een goedgevulde vitrine aan met chocolade cheesecake, dessertaart, eclairs en fruit entremets. Door het zien van al dit lekkers kun je niet wachten tot de high tea begint! Als je in staat bent de blik van het lekkers af te wenden, zie je waar de patissiers aan het werk zijn. De ‘fabriek’ is omringd door glazen wanden, waardoor het soms wat lekkers prijsgeeft. De glazen keuken wordt omringd door een zwarte, moderne toonbank. De tinten zwart komen terug in de hele zaak en worden aangevuld met warme houttinten. De patissier zit in een pand met veel grote ramen die omlijst zijn met robuuste, houten kozijnen. Het verwelkomt veel zonlicht in de zaak en dat is altijd welkom!

Bediening en publiek
De hele patissier, zowel bediening als publiek, straalt kalmte uit. De patissier die ons bedient kent dezelfde kalmte. Beheerst vertelt hij de achtergrondverhalen van alle hapjes, en vertelt hij over zijn favoriete keuzes. Door de warme dag zijn er niet veel andere gasten. Desalniettemin is het heerlijk om de overige gasten te analyseren. Iedere tafel geniet van de meest bijzondere creaties met een tevreden blik. Het gezelschap varieert van kinderen tot ouderen. Hoewel je denkt dat een patissier van origine meer toegespitst is op feestelijkheden, verwelkomt Viola’s patissier ook toevallige passanten, waardoor je ook zonder bijzondere gelegenheid kunt genieten van feestelijk gebak.

High tea vol verrassingen
Er is geen menukaart die de hapjes voor de high tea verklapt. Ook wordt de high tea niet per etagère geserveerd. Bij Viola’s gaat het gang voor gang, waardoor je steeds opnieuw verrast wordt. Een van de redenen voor deze aanpak is dat Viola’s moeder een belangrijke leverancier is van producten. Zij heeft een groot stuk land en twee tot drie keer per week de levert ze de buit af bij de patisserie. Met deze ingrediënten stelt het team van Viola’s het hartige deel van de high tea samen. Door de wisselvalligheid van het klimaat en hetgeen het land oplevert, zal de high tea bij Viola’s nooit hetzelfde zijn. Dit zorgt ervoor dat de patissiers niet alleen experts zijn in zoet, maar ook in het ad hoc creëren van hartige lekkernijen. Midden-Oosterse invloeden sieren de eerste gangen. Persoonlijk ben ik erg fan van de ‘krokantjes’ die steeds aan de hapjes worden toegevoegd. Bijvoorbeeld een krokantje van lijnzaad of gepofte quinoa.

De high tea bestaat dus uit zowel hartige als zoete gerechten. Via hartig werk je toe naar een zoet einde. Dat is tenslotte de échte playground van Viola en haar team. De zoete hapjes komen in de meest prachtige vormen. Het lijken soms massieve materialen, maar uiteindelijk is het dan een smeuïge mousse om bij weg te dromen. De lemon custard werd uitgeroepen tot onze favoriet! De stevige bodem en rand van het taartje was heerlijk in combinatie met een lava-achtige binnenkant van limoen. Als afsluiter werden we verrast met witte chocolade. Heel speciaal in het plantaardige spectrum, omdat dit normaal voor een groot deel bestaat uit melk. Het geheim? Dat hebben ze niet verklapt, maar ga het vooral proeven! Niet te vergeten zijn de heerlijke theesmaken die we gedurende de high tea onbeperkt mochten proberen. De verschillende theesmaken worden uitgebreid toegelicht op de verpakkingen die bij je op tafel staan. Zo kun je per keer bepalen waar je zin in hebt. Een tip van de patissier: eindig met Earl Grey. Dat past het beste bij de chocolade.

Ervaring
Het meest bijzondere aan Viola’s high tea is de kennis en kunde die de patisserie heeft van zowel zoet als hartig. Wij zijn geïnspireerd door het smaakpalet van de hartige hapjes en overdonderd door de geweldige sculpturen en structuren van de patisserie. De mooie verhalen en de rustige sfeer zorgen ervoor dat je bij Viola’s op een nieuwe manier kennismaakt met het pracht en praal van de plantaardige keuken.

Viola’s patisserie – Klein Tongelreplein 9, 5613KK, Eindhoven – www.dolcidiviola.nl

Heb jij de high tea van Viola’s al geprobeerd? Hoe heeft het jou gesmaakt? We horen het graag in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
Viola’s: vegan high tea in Eindhoven
Article Name
Viola’s: vegan high tea in Eindhoven
Description
Wij gingen langs bij Viola’s patisserie in Eindhoven. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan snel verder!
Author