Vlint21: vegan in Borger
Anneloes & Janet

Vlint21: vegan in Borger

vrijdag 28 september 2018
Is het voor jou ook nog wel eens een uitdaging om een restaurant te vinden waar je lekker vega of vegan kunt eten? In de wat grotere plaatsen lijkt het gelukkig steeds gangbaarder te worden, in dorpen op het platteland daarentegen… Restaurant Vlint21 in Borger, een dorp in Drenthe, wist Anneloes en Janet van Wander Woman gelukkig aangenaam te verrassen!

Duurzaamheid
Vlint21 is een (hotel-)restaurant in Borger. Je kunt er lunchen, dineren, of gewoon een drankje drinken (met vegan taart!). Duurzaamheid staat hoog in het vaandel: “Hoe kun je beter, bewuster en zo groen mogelijk ondernemen?” Dat is een belangrijke vraag die de eigenaren van dit restaurant zichzelf regelmatig stellen. Daarnaast werden ze o.a. geïnspireerd door hun twee ‘huisveganisten' om meer vegan opties op het menu te zetten. Zo is de menukaart met genoeg vega en vegan opties tot stand gekomen!

Bediening en interieur
Het interieur van Vlint21 is sfeervol en comfortabel. De medewerkers ontvingen ons vriendelijk en gastvrij. “Ik heb speciaal mijn haar gedaan, voor als jullie ook gaan filmen!”, vertelde de grappige ober. Gastvrijheid betekent voor Vlint21 ook dat íedereen iets lekkers kan bestellen. Ook hebben ze een allergenenkaart, zodat je makkelijk kunt zien welke gerechten voldoen aan je eetstijl. Als je iets aan te merken hebt op het eten, of je hebt een fijne tip voor de kok, schroom dan niet om dat te delen met Vlint21. Ze staan open voor op- en aanmerkingen en hopen daar weer van te leren.

Vegetarisch smullen
Op de menukaart vind je vier vegan voorgerechten en vier vegan hoofdgerechten. Dat is best veel keus! De polenta was smakelijk en knapperig. De courgette carpaccio was lekker in al z’n eenvoud. De combinatie van sesam, avocado en abrikozen in de quinoa salade vonden we verrassend lekker smaken. Pluspunten: de gerechten waren vullend genoeg, het eten is goed op smaak (en niet te zout) en weer net even anders dan je het thuis maakt.  Proef vooral ook hun vegan dessert en taart. Vooral de vegan key lime pie is superlekker en is tot en met de laatste kruimel opgegeten ;) Wij werden dan ook dolenthousiast toen wij hoorden dat er vanaf 2019 ook een high tea menu zal komen bij Vlint21!

Al met al..
Wij hebben een fijne en ontspannende avond gehad bij Vlint21. De vegan gerechten die we geproefd hebben, smaakten goed. Inmiddels staan er weer 4 nieuwe gerechten op de kaart dan wij eerder geproefd hebben. Bovendien is het superfijn dat er voldoende keus was! Vegan gerechten op de kaart zetten in een dorp, dat is best een spannende keus. Wij zijn er ontzettend blij mee en hopen dat Vlint21 de vegan opties blijft uitbreiden. Mocht je nou in het gezelschap zijn van alleseters, dan ben je bij dit restaurant ook op het juiste adres.

Vlint21 - Hoofdstraat 21 - Borger - www.restaurantvlint21.nl

Ben jij bij Vlint21 geweest? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. We horen het heel graag!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.