Vuurtoreneiland: het zomerrestaurant
Isabel Boerdam

Vuurtoreneiland: het zomerrestaurant

zaterdag 11 juli 2015
Op een uurtje varen van Amsterdam ligt Vuurtoreneiland. Een pop-up zomerrestaurant (van de eigenaar van restaurant As!) dat iedere zomer Amsterdam op z'n kop zet met een geweldig initiatief: rustiek dineren op een onbewoond eilandje in het Markermeer.

Het interieur
Het zomerrestaurant Vuurtoreneiland is gelegen op een onbewoond eilandje in het Markermeer naast Amsterdam. Op een leuk uur varen van Amsterdam, door de sluis, vind je een prachtige glazen boomhut met uitzicht op wilde schapen, het Markermeer, de langsvarende vrachtschepen, zeilbootjes en meer. Van binnen is het restaurant eenvoudig, houten tafels, stoelen uit de klas, vrolijke gloeilampen en met een wc in de natuur. Maar dat hoort er natuurlijk bij hier.

De bediening
De bediening in Vuurtoreneiland begint al bij de aankomst op de boot. Daar word je ontvangen door de vrolijke werknemers van dit zomerrestaurant die je hartelijk welkom heten. Deze lieve mensen werken de hele zomer hard voor dit geweldige en unieke initiatief en bedienen je precies zoals het erbij past: efficiënt, super vriendelijk en vrolijk. Ze zijn snel en handig. Misschien niet op en top service maar wat wil je als je een restaurant vol hebt dat tegelijkertijd binnenkomt en op hetzelfde moment weer moet vertrekken...

Het publiek
Hoe je het ook wendt of keert: Vuurtoreneiland is de hele zomer volgeboekt. De enige manier om aan kaartjes te komen is door om 14.00 smiddags op de dag zelf te bellen (of op zondag om 13.00) of via het befaamde TicketSwap. En wie doet dit? In ieder geval geen toeristen. Bovenal leuke Amsterdammers die op de hoogte zijn  van de nieuwste ontwikkelingen, Amsterdammers die houden van creativiteit en innovatieve ideeën. Kortom, een gemêleerd, zeer leuk, lokaal gezelschap.

Het eten
Voordat je op de boot stapt kan je je allergieën doorgeven en laten noteren of je graag vis, vlees of vegetarisch eet. Vervolgens word je aan boord verwend met een echte picknickkist vol vers stokbrood, spliterwten mousse, eieren en radijsjes. Eenmaal op het eiland staat er een heerlijk plankje voor je klaar met pompoen-feta, maïs crème-radijsjes, rode biet en basilicum boter. Dit werd gevolgd door een tussengerecht met eekhoorntjes brood, kievietsbonen, aubergine en kool. Daarna een hoofdgerecht met ovengegaarde krieltjes, gestoomde groenten zoals doperwten, sperziebonen, wortelen en ricotta. Tot slot een dessert met brandnetelijs, griesmeel en pruimen. Zo verfijnd als het in een pop-up keuken op een vuurtoreneiland gemaakt kan worden!

De rekening
Eerlijk is eerlijk: een etentje in het zomerrestaurant op Vuurtoreneiland heeft een prijs. Vooraf betaal je 49 euro per persoon voor de boot en het vier-ganger-diner, dit zijn de kosten voor de kaartjes die je dus al op voorhand - of via TicketSwap - betaalt. Daarnaast blijven de kosten natuurlijk beperkt: drankjes op de boot met borrelhapje inclusief, goede witte en rode huiswijn allemaal van 4 tot 6 euro per glas verkrijgbaar, en tot slot natuurlijk Earth water en koffie en thee. De prijs voor een unieke buiten-ervaring in Amsterdam, de waardering voor een top initiatief en een gegarandeerde leuke avond.

Zomerrestaurant Vuurtoreneiland, vertrek bij Lloyd Hotel op Oostelijke Handelskade 34, 06 15 58 38 38 (op de dag zelf vanaf 14.00), http://www.vuurtoreneiland.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

      


     


     


     


     


0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.