Print Friendly, PDF & Email

Waku Waku is dé nieuwe vegan hotspot in Utrecht. Het menu is er namelijk compleet plantaardig! Waku Waku ligt in het centrum van Utrecht, tegenover Tivoli Vredenburg. Je kent de zaak wellicht van toen het nog SNCKBR was. Na de rebranding heeft het plantaardige restaurant dus een nieuwe naam gekregen, maar het team en het eten is nog hetzelfde. Hoog tijd om de plant-based cuisine van Waku Waku te proeven!

Het interieur
Waku Waku ziet er prachtig uit. De muren hebben een grijze betonlook, afgewisseld door een goudgele muur. Samen met donkergroene velvet stoelen en banken, lichthouten tafels, industriële lampen en hippe ledlampen is het interieur helemaal af. Het klinkt misschien als een wirwar aan verschillende stijlen, maar Waku Waku is een van de mooist gestylede hotspots van Utrecht! Het restaurant is behoorlijk groot, maar daar heb je weinig erg in doordat het pand vrij smal en lang is. Het is slim opgedeeld in verschillende ‘ruimtes’, waardoor je niet het gevoel hebt dat je in een massale zaal zit te eten.

De bediening en de gasten
Bij Waku Waku vind je allerlei soorten mensen! Het publiek is overwegend jong, maar van stelletjes tot groepen vrienden en gezinnen: voor iedereen is er plek. Leuk vond ik dat er voor een 100% plantaardig restaurant ook heel veel mannen zaten! Alle gasten worden warm verwelkomd door het personeel. Ze zijn ontzettend vriendelijk en begripvol en geven je hun tips als je vraagt om hun specialiteit.

Veganistisch smullen
Bij Waku Waku kun je terecht voor lunch en diner. Wij gingen voor een diner met voor-, hoofd- en nagerecht. De porties zijn vrij groot, dus je kunt er ook zeker terecht voor alleen een hoofdgerecht. Op de kaart vind je eerst een uitleg over de plantaardige ingrediënten die zij gebruiken. Om een hele lap tekst te voorkomen op de menukaart, leggen zij bijvoorbeeld uit waar de ‘peking luck’ precies van gemaakt is, die in de kapsalon het vlees vervangt. Bovendien staat er een legenda van icoontjes wat er in een gerecht zit. Handig als je een allergie of intolerantie hebt!

Wij gingen bij het hoofdgerecht voor de bao bun tempeh goreng en de causa from peru with kaviar. De bao bun wordt geserveerd in een stoommandje. De bun zelf is lekker zacht en hij is gevuld met smaakvolle tempeh goreng, kousenband, uien en sambal. Een heel fijn broodje met een zoutige smaak en verschillende texturen. Een aanrader! De causa is een van de specialiteiten van Waku Waku. Het is een ‘taartje’ van tunaversal, sriracha puree en tomatensalsa. Bovenop ligt kaviaar gemaakt van zeewier. Ik was vooral fan van de zilte en smaakvolle kaviaar, zo knap hoe plantaardig helemaal niet meer onderdoet voor de ‘echte’ variant. De causa was zeker smaakvol, maar ik vond het taartje net iets te compact en koud.

Als hoofdgerecht bestelden wij de smoked tofu pastry rol en double dutch kapsalon. Daarbij bestelden we romig gevulde red bell peppers én de zoete aardappelfrietjes met huisgemaakte truffelmayonaise. Ik had daar veel goede verhalen over gehoord – ze zouden namelijk heel krokant zijn! En dat waren ze zeker. Door een speciaal, dun beslaglaagje om de frietjes heen waren ze super krokant, zonder dat het afbreuk deed aan de smaak. Ook de truffelmayonaise was heerlijk fris en helemaal niet te zwaar of vet. De vulling van de red bell peppers vond ik helaas te veel, vrij droog en smaakloos, waardoor de zoete en frisse smaak van de paprika ondergesneeuwd werd. Dan de kapsalon: deze werd geserveerd in een enorme bak met alles in laagjes op elkaar, zoals het hoort. Onderin lag een laag met zoete aardappelfrietjes en de gebarbecuede vleesvervanger peking luck. De frietjes worden helaas een beetje zompig, maar dat komt nou eenmaal door de opbouw van een kapsalon. De peking luck smaakte goed, niet van ‘echt’ te onderscheiden. Het laagje van tomaatachtige saus gaf de peking luck veel smaak. Bovenop lag een berg sla, af en toe een plakje kaas (ook niet van echte cheddar te onderscheiden!) en wat knapperige groenten. Zelf ben ik niet zo’n fan van het fenomeen kapsalon, maar thats’s me! Ben jij dat wel? Deze variant is namelijk perfect voor mensen die graag ook plantaardig willen eten! The smoked tofu pastry roll bestond uit bladerdeeg met een vulling van gerookte tofu en verschillende groenten. Ook dit was een enorme portie en was echt comfort food. Het krokante en beetje vettige korstje combineerde heel goed met de smaakvolle en smeuïge vulling. De tofu en groenten waren niet erg herkenbaar meer, maar dat vormde geen probleem. Het gerecht deed een beetje denken aan een ouderwetse Engelse pie. Erbij werd boerenkool met cranberrysaus geserveerd. Lekker!

Wij zaten inmiddels al extreem vol, maar een toetje past er altijd bij! Wij gingen voor de let’s go nuts & choco loco. Dit is een huisgemaakte chocolade pindataart met karamelsaus. Lekker, maar verwacht geen standaard puntje taart. Naast het dessert, genoten wij ook van een gin tonic & mojito. Bij Waku Waku kun je namelijk ook terecht voor de lekkerste natuurlijke frisdranken, wijnen en cocktails! Ga jij ze proberen?

Ben jij bij Waku Waku geweest? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Waku Waku: 100% plantaardig in Utrecht
Article Name
Waku Waku: 100% plantaardig in Utrecht
Description
Waku Waku is dé nieuwe vegan hotspot in Utrecht. Hoog tijd om de plant-based cuisine van Waku Waku te proeven. Echt comfort food!
Author