...

Wereldse smaken tijdens het Promenade Food Festival

door | 8 nov 2019 | Den Haag, Diner, Gewoon genieten, Hotspots

Print Friendly, PDF & Email

Heb jij alle wereldse smaken al een keer geproefd? Ikzelf nog lang niet, al heb ik inmiddels wel een goede poging gedaan door mijn weg te eten door een groot deel van Europa en kan ik ook de Australische, Tunesische en de Cubaanse keuken van mijn lijstje strepen. Mijn laatste ontdekking is de Zuid-Afrikaanse keuken én het goede nieuws is dat ik hier geen oceanen voor heb hoeven oversteken! In plaats daarvan, reisde ik af naar het Crown Plaza Hotel in Den Haag, waar ik tijdens het Promenade Food Festival de lokale specialiteiten heb geproefd. Dit keer stond het in het teken van de Zuid-Afrikaanse keuken. Ik vertel je hier meer over én vertel je welke wereldkeukens er de komende tijd op de planning staan.

Het concept
Makkelijk een nieuwe wereldkeuken proeven zonder hier stad-en-land voor af te reizen, dat kan! In plaats hiervan hoef je alleen een kort tripje te maken naar onze Hofstad: Den Haag. Hier vind je namelijk het Crown Plaza Hotel met hierin Brasserie Brut International Flavours, waar met regelmaat het Promenade Food Festival georganiseerd wordt. Deze heeft iedere editie een andere wereldkeuken in de hoofdrol. De ambassade en het hotel slaan hierbij de handen ineen en serveren iedere editie een prachtig meer-gangen-diner bestaande uit meerdere gerechten met een knipoog naar de lokale cuisine van het desbetreffende land. Het diner wordt gekookt door een chef die wordt ingevlogen uit het gastland in samenwerking met Sido de Brabander en het Brut International Flavours team. Wat kan je verwachten? Een avondvullend programma met een uitgeserveerd 3-gangen-diner voor €39,59 p.p., waar je kennismaakt met één wereldkeuken. Welke wereldkeuken dit zal zijn in de week van jouw reservering zie je al van tevoren, dus zoek vooral een editie uit met in de hoofdrol een wereldkeuken waarnaar je benieuwd bent. Welke wereldkeukens nog in de spotlight komen te staan, vertellen we je in dit artikel onder het kopje: op de kalender 😉

Zuid-Afrikaanse keukengeheimen
Deze editie stond helemaal in het teken van de Zuid-Afrikaanse keuken en dat kwam terug in zowel de gerechten die geserveerd werden als de wijnen die geschonken zijn tijdens deze avond. Bij de Zuid-Afrikaanse keuken had ik weinig voorstellingen, simpelweg omdat het een keuken is die je niet zo vaak tegenkomt, waardoor ik ook extra nieuwsgierig was. Ik ben van mening dat je een cultuur het beste kan ervaren tijdens het eten van lokale lekkernijen, en de liefde voor een land gaat door de maag (bij mij dan). Mij stond dan ook een echte verrassing te wachten. Ik kan je inmiddels vertellen dat de Zuid-Afrikaanse keuken door de eeuwen heen beïnvloed is door de kolonisten, immigranten en slaven en deze invloed van de geschiedenis nu een interessante mix vormen van inheemse keukentradities van de huidige Zuid-Afrikaanse bevolking. In de Zuid-Afrikaanse keuken neemt de barbecue een centrale plaats in en zo worden er ook veel groenten geroosterd, pap geserveerd (en niet alleen tijdens het ontbijt) en heeft de Zuid-Afrikaanse wat mij betreft een hoog comfort food gehalte!

Op het menu
De gerechten tijdens het Zuid-Afrikaanse 3-gangen-diner waren geïnspireerd op streetfood. De amuse bestond uit een brioche broodje (dat iets weg heeft van een hartige oliebol) gevuld met een gele curry. Dit werd gevolgd door het voorgerecht: een kleurrijke regenboogsalade met gepekelde radijsjes, wortel en frisse citrus-slagroom, met daarbij op een wel hele bijzondere wijze geserveerde paddenstoelen. De paddenstoelen zijn gerookt, waardoor deze een hartige smaak kregen met een gerookte bite. Het hoofdgerecht bestond uit een Zuid-Afrikaanse ‘pap’, van pompoen en polenta met tempura groenten. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is de ‘pap’ een stevige koek met een hartige smaak. In combinatie met de knapperige groenten echt comfort op een bord. Tot slot, sluiten wij de avond af met een ‘milk tart’, ofwel een melktaartje getrokken van rooibos met ‘koeksisters’ (gevlochten koekjes met kaneel) en vanille-ijs. YUM! Wij hebben genoten en hebben nu echt kunnen proeven uit de Zuid-Afrikaanse keuken, YUM!

Op de kalender
Wij schoven aan tijdens het Zuid-Afrikaanse themadiner, echter komen er nog veel meer wereldkeukens aan bod. Het actuele overzicht vind je hier. Maar ons is wel al ingefluisterd dat de volgende bestemming Italië is. Zo kun je tussen 21 november, 22 november en 23 november aanschuiven voor een Italiaans 3-gangen-menu. Pasta, pizza, tiramiso, limoncello iemand?! Ik moet heel eerlijk zeggen, dat de Italiaanse keuken bij menig iets bekender is dan de Zuid-Afrikaanse keuken, maar stiekem zou ik hier toch graag aanschuiven. Want de Italiaanse keuken is en blijft een klassieker met een vleugje comfort food waar je gewoon blij van wordt. Ben je overtuigd en wil je jouw plekje reserveren? Kijk dan op onderstaande link!

Brasserie Brut International Flavours van Crown Plaza Den Haag Promenade – van Stolkweg 1 – 2585 JL Den Haag – www.brasseriebrut.nl

Welke wereldkeuken is jouw favoriet én welke wil je nog gaan proeven tijdens het Promenade Festival? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Wereldse smaken tijdens het Promenade Food Festival
Article Name
Wereldse smaken tijdens het Promenade Food Festival
Description
Ik vertel je alles over het Promenade Food Festival en mijn eerste aanraking met de Zuid-Afrikaanse keuken. Tijd om wereldkeukens te proeven!
Author
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt