Print Friendly, PDF & Email

Onlangs maakte ik kennis met Wine & Roses. Een fonkelnieuwe – zo goed als biologische en vegan – wijnwinkel op de Van Woustraat in Amsterdam, met tevens een fijne online webshop. Een wijnwinkel die kwaliteit en kennis ademt, en echt een plek om niet alleen te kopen, maar even te blijven voor een mooi glas. Hier kan je iedere zaterdag de hele dag binnenlopen voor een proeverij van het beste van het huis, en tevens een prive-proeverij organiseren voor een clubje vrienden. Een bezoekje waard!

Well of Wine
Bart Roos is de gepassioneerde eigenaar van Wine & Roses. Met een wonderlijke levensloop van automonteur tot Duitse wijninkoper en nu fijnproever met een prachtige eigen wijnzaak. Hij maakt onderdeel uit van het initiatief ‘Well of Wine’. Dit is een club van gespecialiseerde wijnexperts allemaal met specifieke kennis van een bepaald land of gebied. Een gedeelde pijler is dat wijn op de eerste plek komt en gemaakt is zoals de wijn gemaakt hoort te worden: met een natuurlijk proces niet gericht snelheid of kwantiteit, maar op smaak en kwaliteit. Zij selecteren dan ook wijn van wijnmakers die het geduld hebben om de wijn de rust te gunnen om zich mooi te ontwikkelen. Dit maakt dat bijna alle wijnen van Well of Wine biologisch en vegan zijn.

Bio vegan favorieten
Op een zaterdagmiddag kwam ik hier binnen lopen en had Bart allerlei heerlijke wijnen open staan op zijn proeftafel. Met een vriendin schoof ik aan en geïntrigeerd door zijn verhalen en de heer-lij-ke wijnen gingen we ruim een uur later pas weer weg. Drie bio vegan favorieten van die middag: een prosecco gemaakt door Giol, het oudste proseccohuis in Veneto, italie uit 1427, met een heerlijke zachte bubbel en een bijzonder verfijnde smaak voor mij ongekend bij prosecco. Hierna dronken we een Weisser Burgunder van het wijnhuis Hofflin, wat een verrassing! Deze wijn is van het jaar 2011 en bevat slechts 0,7 gram restsuiker per liter, twee eigenschappen die uniek zijn voor deze zeer droge witte wijn. De wijn is natuurlijk gegist met heel veel geduld en liefde, en dat proef je. Tot slot maakten we kennis met een Vergel uit 2010 van La Bodego de Pinoso, een krachtige volle rode wijn waar je heerlijk warm van wordt van binnen – zoals ik ze het liefste drink.

Proeverijen
Iedere zaterdag nodigt Bart Roos iedereen van harte uit om net zoals ik te komen genieten van alle open wijnen op zijn wijntafel. Tevens kan je een wijnproeverij boeken met of zonder hapjes, voor een groot of kleiner gezelschap. Bart maakt het jullie graag helemaal naar de zin , een proeverij op maat, en vertelt je alles wat hij weet over zijn specialisatie in de Duitse wijnen. Een aanrader – en sowieso is Wine & Roses echt een bezoekje waard!

Wine & Roses, Van Woustraat 163 Amsterdam, 020 337 34 02, www.wineandroses.nl

Ga jij deze wijnwinkel binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

IMG_2661      IMG_2650

IMG_2653      IMG_2666

IMG_2670

Summary
Wine & Roses: bio vegan wijnbeleving
Article Name
Wine & Roses: bio vegan wijnbeleving