Print Friendly, PDF & Email
3.5/5 - (6 stemmen)

Mijn laatste bezoek aan een van de beste restaurants afgelopen maand, was restaurant Wolf Atelier in Amsterdam. Wolf atelier is gevestigd in een hoog glazen gebouw, gelegen aan Westerdoksplein in Amsterdam. Mijn ervaring bij Wolf Atelier is samen te vatten als een onvergetelijke ervaring dat mijn verwachtingen heeft overtroffen. Wolf Atelier serveert de meest heerlijke vegetarische gerechten, letterlijk én figuurlijk ‘hoog niveau’!

Inrichting
Wolf Atelier is gevestigd in hoog glazen pand met een prachtig uitzicht. De inrichting van Wolf Atelier is heel stijlvol en chique tegelijk. Bij binnenkomst werden we naar een mooi gedekte tafel begeleid waarop twee houten doosjes stonden. Hierin zat een klein flesje water voor de dorst, een handdoekje voor de verfrissing, huisgemaakte pepermunt om de smaak te neutraliseren en een papiertje om je kauwgum in te verfrommelen. Leuk en attent detail! Aan de binnenkant ervan stonden de verschillende aperitiefjes vermeld, waar je als eerste uit mag kiezen. Zoals bijvoorbeeld de Wolf 7, een blond biertje, de Wicked Wolf G&T, waar wij voor gingen, Collin’s Wolf, een cocktail van wodka, citroengras en limoen, of een Blood Mary, een cocktail van tomatensap en wodka. De Wicked Wolf G&T was heerlijk! Het pand van het restaurant is bijzonder groot en ruim en het mooie is dat je op elke plek van het restaurant een indrukwekkend uitzicht hebt. De open keuken geeft de ruimte extra sfeer. Prachtig om te zien hoe de koks vol passie en ambitie de gerechten staan klaar te maken. Het restaurant gedeelte is vrij klein maar op een cozy manier ingericht met veel houten meubels en sfeervolle belichting. In het midden van de ruimte staat een grote tafel voor de grotere gezelschappen en tegen de ramen de kleinere tafels.

Bediening
De bediening was ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Bij binnenkomst werden we vriendelijk in ontvangst genomen. Bij het opdienen van de gerechten werd er een gedetailleerde uitleg gegeven over de samenstelling en bijzonderheden van de gerechten. In de gerechten die wij voorgeschoteld kregen, speelden verschillende seizoengroenten de hoofdrol. Het was duidelijk dat de bediening veel kennis had over zowel de samenstelling van de gerechten, als van de wijnen die erbij werden geserveerd. De herkomst, aroma’s en waar de wijnen het beste bij smaken, wisten ze ons allemaal te vertellen. Ook het opdienen van de gerechten duurde absoluut niet lang. Er zat tussen de gerechten door precies genoeg tijd om optimaal te kunnen genieten van de wijn en om na te genieten van het voorgaande gerecht.

Vegetarisch smullen
Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees had Wolf Atelier een speciaal vegetarisch vijfgangenmenu op de kaart gezet. De smaaksensaties van de vijf verschillende gerechten overtroffen mijn verwachtingen telkens weer. De gerechten zijn te omschrijven als puur natuurlijk, vol, en bovenal creatief en smaakvol. De samenstelling van de ingrediënten waren goed op elkaar afgestemd, een ware smaakexplosie! Al helemaal in combinatie met de fantastische wijnen. Vakmanschap en ambitie in de keuken van Wolf Atelier zijn terug te proeven in de gerechten. De meest unieke, verrassende en sensationele smaken worden er voorgeschoteld. We hebben er vegetarisch gedineerd op hoog niveau!

Al met al…
Voor zowel de verrukkelijke vegetarische gerechten, het prachtige uitzicht, de smaakvolle wijnen én de vriendelijke bediening is een bezoekje aan Wolf Atelier meer dan waard. Kortom: het gehele plaatje klopt voor een perfect avondje uit waarbij genieten en ontspannen de hoofddoelen zijn.

Wolf Atelier – Westerdoksplein 20-brug – Amsterdam – 0203446428 – www.wolfatelier.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

Summary
Rosa Kuijpers
Article Name
Rosa Kuijpers
Description
Mijn laatste bezoek aan een van de beste restaurants in de afgelopen maand was restaurant Wolf Atelier in Amsterdam. Wolf atelier is gevestigd in een hoog glazen gebouw met een prachtig uitzicht. Wolf Atelier serveert de meest heerlijke vegetarische gerechten, letterlijk én figuurlijk ‘hoog niveau’!
Author