Print Friendly, PDF & Email

Uit het prachtige en informatieve boek 100% volkoren van Emily Ezekiel delen wij vandaag dit lekkere recept voor roggecrêpes met kersen. Deze luchtige, smakelijke crêpes hebben een lichte nootachtige smaak en zijn ideaal voor een zondags ontbijt of brunch met vriend(inn)en! Roggemeel is heel compact en donker, maar zit ook boordevol vezels. Daar waar het in het boek 100% volkoren allemaal om draait. Lees hier onze review van het boek!

Ingrediënten
Voor 4 personen (12 crêpes)
110 g roggemeel
90 g speltmeel
snuf zout
2 eieren
300 ml karnemelk
200 g kersen zonder pit uit de diepvries, ontdooid
geraspte schil en sap van 1 biologische citroen
1 el ahornsiroop
50 g boter
200 g Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  1. Meng voor het deeg het rogge- en speltmeel met een snuf zout in een grote kom. Klop de eieren, karnemelk en 300 milliliter water erdoor. Laat het beslag 5 minuten rusten. Het ziet er misschien wat dun uit, maar door het rusten wordt het dikker.
  2. Verhit de kersen met de schil en het sap van de citroen en de ahornsiroop 5 minuten in een pan op hoog vuur tot ze zacht en kleverig worden. Zet opzij.
  3. Verhit een middelgrote koekenpan op vrij hoog vuur. Doe er 30 gram van de boter in en voldoende beslag om de bodem dun te bedekken. Draai terwijl je het beslag erin schenkt de pan rond om de hele bodem te bedekken. Bak de crêpe aan beide kanten 1-2 minuten tot hij lichtbruin en knapperig aan de randen is. Haal de crêpe uit de pan en houd hem warm op een bord. Herhaal deze stappen tot al het beslag op is.
  4. Besmeer de crêpes vlak voor het serveren met de Griekse yoghurt, leg er wat van de kersen op en eet ze terwijl ze nog warm zijn.

Heb jij deze crêpes gemaakt? Of een ander recept uit 100% volkoren? Laat het ons weten in een reactie, op instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

100% volkoren
Emily Ezekiel
Uitgever: Becht
EAN: 9789023016502
Prijs: €22,99

 

Summary
recipe image
Recipe Name
100% volkoren: roggecrêpes met kersen
Published On